Provozuje:
Juris Real Estate

Otevření nové Petrovy boudy v Krkonoších bude mít bohužel zpoždění.

Nová Petrova bouda nad Špindlerovým Mlýnem v Krkonoších by měla otevřít pro veřejnost až na přelomu ledna a února. ČTK tuto informaci Martin Havlík ze společnosti Snowy Chalet, která je investorem stavby.

Otevření nové Petrovy boudy v Krkonoších bude mít bohužel zpoždění.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Nová Petrova bouda nad Špindlerovým Mlýnem v Krkonoších by měla otevřít pro veřejnost až na přelomu ledna a února. ČTK tuto informaci Martin Havlík ze společnosti Snowy Chalet, která je investorem stavby.

Původně měla "Petrovka" zahájit provoz k Novému roku 2020.

Podle Havlíka se aktuálně čeká na souhlasné stanovisko od hasičů, které je třeba pro podání žádosti o kolaudaci objektů.

"Ostatní potřebná stanoviska máme. Pokud vše půjde podle plánu, tak bychom mohli kolaudovat a získat souhlas s užíváním stavby v polovině ledna 2020. Pro veřejnost bude (Petrova bouda) otevřena koncem ledna, počátkem února 2020 po kolaudaci a krátkém zkušebním provozu," informoval ČTK Havlík. Nová "Petrovka" vznikla v místech původního objektu, který před osmi lety vyhořel. Stavba nové Petrovy boudy v nadmořské výšce 1 288 metrů, kterou tvoří dva objekty, začala v květnu 2016. Celkové náklady včetně vybavení činí přibližně 120 milionů korun.

"Stavebně je hotovo, finišujeme s pracemi v interiéru a objekt se vybavuje mobiliářem. Vše běží podle upraveného harmonogramu. Zásadní komplikace se nevyskytly," řekl ČTK Havlík.

Novou Petrovu boudu tvoří dva oddělené objekty, hlavní A, ve kterém bude restaurace, ubytování, v suterénu také wellness, technické zázemí nebo sklad a menší objekt B - Ovčárna.

V objektu B bude samostatná ubytovací jednotka pro asi 16 lidí a v hlavní budově také noclehárna pro skromnější tranzitní ubytování asi pro 12 osob.

Ubytování v apartmánech v objektu A bude asi pro 36 lidí. Původní kapacita Petrovy boudy, která vyhořela 1. srpna 2011, byla 180 lidí, aktuální plánovaná kapacita je okolo 70 lidí.

Hlavní objekt vznikl pod dohledem památkářů, protože byl navržen jako nástavba a přístavba zbytku původní Petrovy boudy z roku 1887, který je památkově chráněný. Památkáři také měli podmínku, aby se do objektu vrátily dochované předměty, které byly původně součástí vybavení interiérů. Jde např. o lustry.

"Aktuálně máme souhlasné stanovisko od památkářů pro kolaudaci, ve kterém jsou uvedeny podmínky, které se mají splnit," uvedl ČTK Havlík.

V podobě, jak ji do požáru znali návštěvníci Krkonoš, existovala chata přes sto let. Z Petrovy boudy se podařilo zachránit pouze část obvodových zdí, trafostanici a některé předměty, které byly na jiných místech. Od roku 2008 byla chátrající stavba pro turisty uzavřena. Příčinu požáru před osmi lety se dodnes nepodařilo objasnit. Podle hasičů někdo oheň založil úmyslně, policie však pachatele neodhalila a případ odložila.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»