Provozuje:
Juris Real Estate

PČR obvinila dva úředníky kvůli stavbě apartmánů ve Š. Mlýně.

Policisté obvinili dva úředníky, kteří v rozporu s územním plánem Špindlerova Mlýna umožnili firmě v horském středisku vybudovat apartmánový komplex. Díky tomu získal investor vyšší zhodnocení nemovitosti při prodeji o 14,2 milionu korun.

PČR obvinila dva úředníky kvůli stavbě apartmánů ve Š. Mlýně.

autor. JURIS REAL

Policisté obvinili dva úředníky, kteří v rozporu s územním plánem Špindlerova Mlýna umožnili firmě v horském středisku vybudovat apartmánový komplex. Díky tomu získal investor vyšší zhodnocení nemovitosti při prodeji o 14,2 milionu korun.

ČTK to dnes sdělila mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková.

Podle policie sedmatřicetiletý bývalý vedoucího odboru výstavby ve Špindlerově Mlýně protizákonným postupem povolil výstavbu dvou domů v lokalitě Medvědín na místě, které bylo určené pro zástavbu samostatnými rodinnými domy. Podle územního plánu měly mít maximálně dvě nadzemní podlaží a tři bytové jednotky. "Vedoucí odboru výstavby vydal územní rozhodnutí a stavební povolení na rodinné domy, u kterých bylo zřejmé, že půdorysná plocha každého je o 75 metrů čtverečných větší, než povoluje územní plán města," uvedla mluvčí. Navíc investor po vydání stavebního povolení nechal pozměnit projektovou dokumentaci a na místě začal stavět dva propojené pětipodlažní bytové domy, každý se čtyřmi bytovými jednotkami a dalšími prostory. Tyto změny úředník povolil provést jako změny staveb před dokončením.

Policie obvinila také dvaapadesátiletou úředníci Krajského úřadu Královéhradeckého kraje, ke kterému účastníci řízení podali stížnosti na postup investora. "Obviněná referentka tohoto úřadu nezákonná rozhodnutí stavebního úřadu Špindlerův Mlýn nijak nepřezkoumala a o těchto podnětech nerozhodla. V důsledku toho byly stavby povoleny do užívání a stavebník získal uvedený finanční prospěch přes 14 milionů korun," uvedla mluvčí.

Policie oba dva nyní již obviněné obvinila ze spáchání přečinu maření úkolu úřední osoby z nedbalosti, za který jim v případě odsouzení hrozí až pět let vězení. Oba dva obvinění jsou stíháni na svobodě.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»