Provozuje:
Juris Real Estate

Panelové byty opět frčí.

Prodeje bytů v panelových domech poslední dobou nebývale rostou a v některých lokalitách jsou i rekordní. Co je příčinou a o jaké byty je největší zájem?

Panelové byty opět frčí.

autor. JURIS REAL

Prodeje bytů v panelových domech poslední dobou nebývale rostou a v některých lokalitách jsou i rekordní. Co je příčinou a o jaké byty je největší zájem?

Ceny panelákových bytů klesly od roku 2008 až o 30 %. V současnosti se v metropoli dá pořídit byt 3+Kk s rozlohou 80 m2 v ceně do 2, 5 miliónu korun. To je hlavní argument pro kupující, kteří uvažují o změně bydlení. "Nejčastěji takový byt hledají mladé rodiny, které již mají děti nebo založení rodiny aktuálně plánují a potřebují větší prostor," sděluje Jan Zachystal ze společnosti RE/MAX Alfa. Podle jeho slov k atraktivitě panelových bytů přispívá i skutečnost, že jde o byty v lokalitách napojených na dopravní obslužnost.

"Sídliště jsou většinou v dobré dostupnosti metra, což je pro rodinu důležitý argument. Navíc disponují kompletní občanskou vybaveností, jako je např. škola či školka," dodává Zachystal. Největší zájem pak je o byty, které se nacházejí v blízkosti lesa či alespoň parku. Občanská vybavenost je z pohledu mladých rodin zásadní. "Pokud dostaneme do prodeje panelový byt v blízkosti parku a v okolí je školka, dlouho se v nabídce neudrží," konstatuje Zachystal.

Dalším důležitým faktorem je revitalizace panelového domu. Kupující se vždy zajímají, jestli má dům provedeno nové zateplení, zda výtah prošel rekonstrukcí, popř. jsou vyměněná okna. Podobně negativně je vnímána absence výtahu. "Bez výtahu jsou max. čtyřpodlažní domy. Na druhou stranu je toto negativum vykoupeno menší velikostí domu, což je pro některé kupující větší lákadlo než dvanáctipatrové obří paneláky," uzavírá Zachystal.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»