Provozuje:
Juris Real Estate

Papírnictví ani prodejny spodního prádla nečekají davy klientů.

Papírnictví ani prodejny spodního prádla, zvlášť ty umístěné v obchodních centrech, neočekávají v případě udělení vládní výjimky vysokou návštěvnost.

Papírnictví ani prodejny spodního prádla nečekají davy klientů.

autor. JURIS REAL, ČTK

Papírnictví ani prodejny spodního prádla, zvlášť ty umístěné v obchodních centrech, neočekávají v případě udělení vládní výjimky vysokou návštěvnost.

Někteří obchodníci nerozumějí tomu, proč při dodržování přísných hygienických a bezpečnostních pravidel, nemohou fungovat všechny obchody.

Toto zjištění vyplývá z ankety ČTK mezi prodejci.

Případné otevření vítá provozní ředitel sítě papírnictví AKM Filip Malý. Upozornil ale, že bez sankcí toto zboží navzdory zákazu už druhý týden prodávají nadnárodní řetězce. To podle něj nesvědčí o rovných podmínkách, konstatoval. "Otevření papírnictví bereme čistě jako službu zákazníkům, z ekonomického hlediska nám to nic nepřinese. Ve většině případů máme prodejny v obchodních centrech, kde sdílíme zákazníky s ostatními, a pokud je otevřeno deset procent prodejen, návštěvnost center i obrat jsou velmi nízké," řekl Milan Petr, ředitel společnosti VersaCo provozující síť prodejen papírnictví McPen. Uzavíraní obchodů je podle něj pro podnikatele likvidační. Znamená nulové příjmy, ale stále stejné náklady. Internetový prodej sice násobně roste, ale jsou to podle něj pouze jednotky procent prodejů uskutečněných v kamenných prodejnách.

Otevřít jen některé obchody považuje za nešťastné jednatel společnosti Rafo Tomáš Procházka. "Náklady na prodavačky budu mít jako při normálním provozu, jenže při lockdownu zákazníků moc nepřijde. Musely by být otevřené i ostatní prodejny a kanceláře," sdělil. Některé obchody zavřel, v jednom vytvořil výdejové okénko e-shopu. Tržby tak stouply a díky tomu se daří přežít. "Nebýt e-shopu, tak už jsme skončili. Celkově jsme s tržbami asi na 50 procentech normálního stavu," uvedl.

Řetězec se spodním prádlem Etam za minulý rok eviduje propad o 40 milionů korun. Obrat se podle manažera obchodní sítě Ladislava Pštrose nepřenesl na internet, zákazníci podle něj spíše čekají, až budou smět do obchodů.

"Otevření prodejen se spodním prádlem vítáme, ale rozvolněno bude jen pár obchodů v obchodních centrech, a tak neočekáváme vysokou návštěvnost ani tržbu. Obchodní centra budou pořád prázdná. Věříme, že i tak budeme moci využít vládní podporu. Nerozumím ale, proč si může zákazník koupit spodní prádlo nebo pyžamo, a tričko s kalhotami ne," dodal.

Vláda by měla jednat o rozšíření sortimentu maloobchodního prodeje o papírenské zboží, dětské oblečení a obuv a spodní prádlo.

Premiér Andrej Babiš (ANO) to řekl v neděli v České televizi. Doplnil, že předpokládá schválení tohoto bodu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Registr zastupování je plný rozporů.

Ministerstvo vnitra chtělo odložit účinnost. Více»

YIT zkolaudovala etapu Tornio v Lappi Hloubětín.

A dokončila zde vzorový byt. Více»

PČR zajistila nemovitosti firmě, z níž investoři marně dolují peníze.

Investiční společnost Profit & Prosper, která investorům nedokáže vrátit stovky milionů korun, zkoušela potichu prodat jednu ze svých nemovitostí. Více»

Geosan Development uvolnil do prodeje byty v Rezidenci Radimova Břevnov.

Společnost Geosan Development uvádí na trh další sérii bytů v Rezidenci Radimova Břevnov v atraktivní lokalitě Prahy 6. Projekt je aktuálně ve výstavbě s plánovanou kolaudací již na podzim letošního roku. Více»

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži rozkvetly o měsíc dřív.

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži, která je památkou UNESCO, letos díky teplému počasí rozkvetly o měsíc dřív, než je obvyklé. Návštěvníci je mohou obdivovat především v tzv. Holandské zahradě. Více»

Všechny články a aktuality »»