Provozuje:
Juris Real Estate

Plán rozvolnění prodlouží nejistotu podnikatelů i klientů v cestovním ruchu.

Vládní plán rozvolnění podle České unie cestovního ruchu (ČUCR) prodlouží nejistotu podnikatelů i klientů a bere poslední části naděje na přežití tohoto oboru.

Plán rozvolnění prodlouží nejistotu podnikatelů i klientů v cestovním ruchu.

autor. JURIS REAL, ČTK

Vládní plán rozvolnění podle České unie cestovního ruchu (ČUCR) prodlouží nejistotu podnikatelů i klientů a bere poslední části naděje na přežití tohoto oboru.

Podle unie ze systému uvolňování není jasné, kdy se budou moci jednotlivá odvětví otevřít.

Návrat k běžnému fungování bude dlouhý a za předložených podmínek bude provoz pro mnohé podnikatele nerentabilní, vláda navíc nezohlednila hygienické plány rozvolnění připravené profesními organizacemi, sdělila ČUCR v tiskové zprávě ČTK.

Kabinet bude podnikatelské a další kulturní či sportovní činnosti uvolňovat na základě šesti balíčků. Určující přitom bude počet nakažených za posledních sedm dní na 100.000 obyvatel.

Podle ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka (za ANO) je nyní 177 infikovaných na 100.000 lidí. V krajích, kde počet klesne na 100, se budou moci od 3. května otevřít galerie, muzea a památky bez skupinových podmínek.

Hrady a zámky by mohly otevřít v rámci čtvrtého balíčku, pokud by bylo celostátně 75 nakažených na 100.000 obyvatel za sedm dní. Bazény či wellness by za přísných pravidel mohly návštěvníky přivítat při poklesu infikovaných pod 50.

"Návrh představený vládou je pro nás novinkou a nebyl s námi, jako největším spolkem v oblasti cestovního ruchu, vůbec konzultován. Vláda navíc vůbec nereflektuje to, aby umožnila očkovaným a čerstvě postcovidovým klientům neomezený přístup ke službám, jak mnohokrát avizovala," uvedl prezident ČUCR Viliam Sivek.

Kompenzace jsou podle unie nastavené tak, že se podnikatelům nevyplatí něco dělat, aby se nepřipravili o nárok o ně žádat.

U dvou nových podpůrných programů COVID 2021 a COVID Nepokryté náklady musejí podnikatelé prokázat propad tržeb za leden až březen alespoň o 50 procent v porovnání se stejným obdobím loňského, nebo předloňského roku.

"ČUCR je hluboce zklamaná amatérským jednáním vlády při rozvolňování v oblasti cestovního ruchu," řekl dále Sivek.

Opatření jsou podle něj přijímána chaoticky, v nařízeních je velmi obtížné a často nemožné se orientovat. Potvrdilo to i čtvrteční rozhodnutí Nejvyššího státního soudu, které zrušilo opatření ministerstva zdravotnictví omezující provoz obchodů, služeb i setkávání lidí. "Vyzýváme vládu: Nenechte cestovní ruch padnout," dodal a uzavřel Sivek.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Škodovka začala v Mladé Boleslavi s výrobu modernizovaného modelu Octavia.

Automobilka Škoda Auto začala v hlavním mladoboleslavském závodě s produkcí modernizovaného modelu Octavia. Model je vybavený umělou inteligencí, má novou generaci Matrix-LED světel a řidičům nabízí pokročilé asistenční systémy. Více»

Bydlení Domeq získalo jako první rez. budova v ČR certifikaci WELL Platinum.

Nejvyšší úrovní prestižní certifikace WELL zaměřené na zdravé bydlení se může pochlubit brněnský rezidenční projekt Domeq od developera CTP. Více»

Topná sezona je nejteplejší za více než 60 let.

Spotřeba tepla byla o 15 % nižší. Více»

Při nových vykopávkách v Pompejích byly objeveny udivující umělecké fresky.

Archeologové našli ve starověkých Pompejích impozantní banketní sál s černými stěnami a mytologickými motivy z trojské války. Více»

Vila Preciosa se stala kulturní památkou.

Karlovarská Vila Preciosa, která je součástí honosné vilové kolonie označované jako Westend, je památkově chráněná. Jde o druhou vyhlášenou kulturní památku v Karlovarském kraji v tomto roce. Více»

Všechny články a aktuality »»