Provozuje:
Juris Real Estate

Po hubeném letošním roce se vrátí objem výstavby kanceláří na předchozí úroveň.

Podle nejnovější výzkumné zprávy společnosti Colliers International bylo v prvním pololetí roku 2016 v Praze dokončeno zhruba 12 000 metrů čtverečních nových kancelářských prostor.

Po hubeném letošním roce se vrátí objem výstavby kanceláří na předchozí úroveň.

autor. JURIS REAL

Podle nejnovější výzkumné zprávy společnosti Colliers International bylo v prvním pololetí roku 2016 v Praze dokončeno zhruba 12 000 metrů čtverečních nových kancelářských prostor.

Ve druhé polovině roku bude dokončeno ještě dalších 20 300 metrů čtverečních. Rok 2016 bude s 32 300 metry čtverečními dokončených kanceláří „nejhubenější“ co se týká výstavby od roku 1992.

V roce 2017 očekává firma Colliers International v Praze dokončení nejméně 15 nových a rekonstruovaných projektů s celkovou výměrou mírně přesahující 175 000 metrů čtverečních. To je mírný nárůst oproti desetiletému průměru výstavby za roky 2006–2015, který je na zhruba 151 500 metrech čtverečních kanceláří. Podobné hodnoty se dají očekávat i pro rok 2018 a dále. „V posledních sedmi letech trh pohltí každé čtvrtletí v průměru 18 000 metrů čtverečních volných kanceláří, a to jak nových, tak i dříve dokončených,“ řekl vedoucí oddělení průzkumu trhu firmy Colliers Ondřej Vlk. V posledních letech se však trh zotavuje a dochází k oživení poptávky, za poslední tři roky je to již 20 000 metrů čtverečních volných ploch a od poloviny roku 2015 dosáhla absorpce dokonce 54 500 metrů čtverečních na čtvrtletí,“ dodal Vlk.

Relativně vysoká konkurence v nabídce kancelářských prostor momentálně vede k tomu, že se developeři čím dál tím více soustředí na výstavbu projektů kopírující nejnovější světové trendy, a to nejen co se designu týče, ale i po stránce ekologické, a v neposlední řadě i společenské.

Jedním z takových projektů, který je zdárným příkladem ‚kanceláří budoucnosti‘ je projekt Main Point Pankrác developerské společnosti PSJ Invest, který uzavře urbanistický koncept areálu Pankrác City a svou celkovou rozlohou 24.500 metrů čtverečních je největším projektem, který bude v roce 2017 v metropoli dokončen.

Main Point Pankrác z dílny architektonické kanceláře DaM je projektem organických linií skládající se z pěti propojených elementů o deseti patrech a nabízející i mnoho dalších nejmodernějších benefitů pro zpříjemnění pracovních podmínek, jakými jsou například odpočinkové střešní zahrady se vzrostlými stromy či panoramatické výtahy s výhledem do okolí.

Komerční objekt ale nicméně nabízí i jedinečný světelný komfort se sníženými požadavky na umělé osvětlení, nižší hladinu okolního hluku na pracovištích a rovnoměrné rozvržení vnitřních teplot.

Vedle pracovního komfortu tak mohou nájemci počítat i s významnými úsporami nákladů na provoz.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»