Provozuje:
Juris Real Estate

Počátek stavby trojské lávky se zdrží, a to zřejmě o několik dní.

Zahájení stavby nové lávky v Troji, plánované na pondělí 14. října, se kvůli administrativě zpozdí. Pražský magistrát očekává, že zdržení bude v řádu dní.

Počátek stavby trojské lávky se zdrží, a to zřejmě o několik dní.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Zahájení stavby nové lávky v Troji, plánované na pondělí 14. října, se kvůli administrativě zpozdí. Pražský magistrát očekává, že zdržení bude v řádu dní.

Na dotaz ČTK to konstatoval mluvčí hlavního města Vít Hofman. Lávku pro město postaví za 128,3 milionu korun firma SMP CZ, měla by být otevřena do konce příštího roku. Nahradí původní konstrukci, která se zřítila koncem roku 2017. "Za hlavní město je všechno připraveno, ale čekáme na poslední povolení od Povodí Vltavy," vysvětlil mluvčí, proč muselo být zahájení stavby odloženo. "Neočekáváme, že to budou měsíce, je to jenom drobné administrativní zdržení," dodal Hofman. Původní lávka mezi Císařským ostrovem a Trojou se zřítila 2. prosince 2017 a zraněni byli čtyři lidé, z toho dva vážně. Město každému dalo 50.000 korun a na dalším odškodnění se domluvilo letos v lednu s pojišťovnou. Policisté obvinili dva muže z obecného ohrožení.

Nová lávka bude čtyři metry široká a bude sloužit pěším i cyklistům. V případě potřeby po ní bude moci přejet i sanitka. Jejím základem bude ocelově vyztužená konstrukce, bude mít životnost 100 let a neměla by zevnitř korodovat. Praha má s mosty dlouhodobě problémy. Ve špatném stavu je několik mostů přes Vltavu, mezi nimi například most Legií, Hlávkův nebo Palackého most. Hlavní město prostřednictvím Technické správy komunikací zkoumá jejich stav. Loni musel být na na několik týdnů uzavřen pro MHD a auta Libeňský most, v plánu je jeho celková rekonstrukce.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»