Provozuje:
Juris Real Estate

Počet lidí s dluhy podle registru Solus klesá.

Počet lidí s dluhy po splatnosti evidovanými v registru SOLUS klesl na nejnižší úroveň od roku 2011!

Počet lidí s dluhy podle registru Solus klesá.

autor. JURIS REAL

Počet lidí s dluhy po splatnosti evidovanými v registru SOLUS klesl na nejnižší úroveň od roku 2011!

Chuť k čerpání nových služeb související s rostoucí ekonomikou motivuje občany k řešení svých historických závazků po splatnosti. Podíl občanů s dluhem po splatnosti v registru fyzických osob SOLUS klesl ke konci druhého pololetí na 7,92 % (z 8,06 % k 31. březnu 2016). To je nejnižší úroveň od konce září 2011. I přesto dluží stále téměř 700 tisíc občanů České republiky členským společnostem sdružení SOLUS po splatnosti 51 miliard korun. Protože ovlivňují finanční situaci Čechů nejen nesplácené dluhy u bank a nebankovních poskytovatelů spotřebitelských úvěrů, ale i u společností z nefinančních sektorů ekonomiky, sleduje sdružení SOLUS nesplácené závazky i v těchto sektorech ekonomiky.

Rostoucí mzdy, rekordně nízká nezaměstnanost i dostupné služby za výhodné ceny dodávají občanům chuť utrácet i přijímat více závazků. Díky registru fyzických osob SOLUS a faktu, že sdružuje informace z různých ekonomických sektorů, tak také častěji narazí na své historické závazky po splatnosti a snaží se je vyřešit.

Celý závazek po splatnosti nebo jeho část uhradilo během prvního pololetí téměř 228 tisíc občanů, v penězích to představuje 3,566 miliardy Kč uhrazených závazků po splatnosti.

Ke zvyšování účinnosti registrů klientských informací přispívá kromě zapojení více sektorů také rozšiřování členské základny sdružení SOLUS. To aktuálně spojuje 54 členských společností.

K poslednímu rozšíření došlo na konci června, kdy byla mezi členy přijata a řady nebankovních poskytovatelů půjček rozšířila společnost Creditstar Czech s.r.o.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Výborný bude informovat o pomoci ovocnářům s poškozenou úrodu.

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) bude dnes spolu s předsedou Ovocnářské unie Martinem Ludvíkem dnes v obci Daminěves na Mělnicku informovat o pomoci ovocnářům, kterým mráz v předchozích dnech zásadně poškodil úrodu. Více»

Skanska startuje prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena.

Skanska zahájila prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena v pražských Vysočanech. Bytový dům nabídne 134 nízkoenergetických bytů ve třech sekcích pojmenovaných po sestrách Emila Kolbena. Více»

Mrazy způsobily rozsáhlé škody na úrodě ovoce.

Škody hlásí i zelináři. Více»

Mrazy způsobily škody zelinářům.

Ochlazení oddálí sklizeň zeleniny. Více»

Všechny články a aktuality »»