Provozuje:
Juris Real Estate

Počet obyvatel metropole stále narůstá.

Developeři registrují rekordní zájem o nové byty.

Počet obyvatel metropole stále narůstá.

autor. JURIS REAL

Developeři registrují rekordní zájem o nové byty.

Podle nejnovějších dat Českého statistického úřadu měla Praha k 31. březnu letošního roku 1,261.715 obyvatel, což bylo o 2 636 osob více než na začátku letošního roku. Praha tak v daném období zaznamenala největší kladný přírůstek ze všech krajů v ČR, naopak v devíti krajích obyvatelstva ubylo. Počet obyvatel Prahy začal opět narůstat v loňském roce, kdy se jejich počet prudce zvýšil o 15.878 na 1.259,079 osob. Příliv nových obyvatel do Prahy je znát i na developerském trhu, kde se loni prodalo rekordních 5 950 nových bytů. Navíc za první tři měsíce letošního roku developeři prodali celkem 1 850 bytů, což bylo o 37 procent více než loni. A z dílčích údajů vyplývá, že silná poptávka pokračovala i v následujícím období. „Poptávka po nových bytech v Praze roste raketovým tempem, svůj podíl na tom mají i noví obyvatelé Prahy, kteří zde zůstávají po studiích a zakládají své rodiny nebo sem přicházejí za prací z dalších českých krajů. Růst trhu podporuje široká a neustále doplňovaná nabídka nových projektů a oživení ekonomiky, svůj podíl zde mají i levné hypotéky,“ říká Evžen Korec, generální ředitel a předseda představenstva společnosti EKOSPOL, lídra bytové výstavby v České republice.

„Trh s novými byty v Praze poroste i v dalších měsících letošního roku a lze očekávat, že loňský rekordní rok s 5 950 prodanými byty bude překonán, protože jsou zde příznivé podmínky pro meziroční zdravý růst trhu zhruba o deset procent. EKOSPOL v prvních pěti měsících letošního roku uvedl na trh dvě etapy projektu EKOCITY Hostivař s 434 byty a osmou etapu projektu Panorama Kyje s 91 byty. O tyto byty je obrovský zájem. Například v první etapě projektu EKOCITY Hostivař EKOSPOL prodal na rezervační smlouvy 180 bytů za jediný měsíc a vzhledem k její vysoké vyprodanosti uvedl do prodeje jeho druhou etapu se 186 byty o půl roku dříve, než původně plánoval,“ uzavírá Evžen Korec.

Počet obyvatel Prahy dle Českého statistického úřadu (údaje k 31. prosinci daného roku)

2011 – 1,241.664

2012 – 1,246.780

2013 – 1,243.201

2014 – 1,259.079

2015 – 1,261.715 (údaj k 31.3.)




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»