Provozuje:
Juris Real Estate

Počet stromů v NP Šumava se za posledních 23 let zvýšil o 1,2 milionu.

Data vycházejí z výzkumu, jehož výsledky šumavský park představil. Podle něj každý rok na hektar lesa odumře, případně se vytěží sedm stromů a osm nových jich vyroste.

Počet stromů v NP Šumava se za posledních 23 let zvýšil o 1,2 milionu.

autor. JURIS REAL (s využitím ČTK)

Data vycházejí z výzkumu, jehož výsledky šumavský park představil. Podle něj každý rok na hektar lesa odumře, případně se vytěží sedm stromů a osm nových jich vyroste.

"Přírůst dřevní hmoty je vyšší, než její odumírání, a to i za situace, kdy se na Šumavě odehrávají i tak zásadní události, jako bylo odumírání horního stromového patra v druhé polovině devadesátých let na Modravsku nebo Trojmezenské hornatině, či události spojené s orkánem Kyrill. Tedy masivní velkoplošné polomy, těžby spojené s kácením kůrovcem napadených smrků i velkoplošný rozpad horního stromového patra nebo bezprostřední následky polomů z roku 2017," konstatoval náměstek ředitele národního parku Jan Kozel. Loni NP Šumava vytěžil 260.000 krychlových metrů dřeva. V průměru lesníci počítají jeden krychlový metr jako jeden strom. Nejvíce se na Šumavě těžilo po orkánu Kyrill, který území zasáhl v roce 2007. V souvislosti s jeho následky park vytěžil 1,1 milionu krychlových metrů dřeva. "Další více než milion metrů krychlových odumřelo při kůrovcové gradaci v bezzásahových oblastech," uvedl Dvořák.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»