Provozuje:
Juris Real Estate

Podle návrhu Marka Bendy bude spravedlnost začínat na deseti tisících korunách.

Předseda ČAKU Martin Vychopeň v rozhovoru pro server Týden.cz poznamenává, že lidé to budou mít těžší v dovolání se spravedlnosti, pokud vstoupí v život návrh poslanců M. Bendy a D. Korteho a dalších ve věci úpravy OSŘ či exekučního řádu.

Podle návrhu Marka Bendy bude spravedlnost začínat na deseti tisících korunách.

autor. JURIS REAL

Předseda ČAKU Martin Vychopeň v rozhovoru pro server Týden.cz poznamenává, že lidé to budou mít těžší v dovolání se spravedlnosti, pokud vstoupí v život návrh poslanců M. Bendy a D. Korteho a dalších ve věci úpravy OSŘ či exekučního řádu.

Jeho cílem je omezit odměny exekutorů, ale Vychopeň varuje i před dalšími důsledky.

Problém exekucí je v Česku problémem palčivým. Pakliže někdo jede např. městskou hromadnou dopravou na černo a je přistižen revizorem, může se mu díky exekučnímu aparátu stát, že zaplatí mnohonásobně víc peněz, než činila samotná pokuta. Nemalá část těchto peněz přitom připadne exekutorům. Poslanci proto přišli s návrhem, jak omezit výši odměn v bagatelních sporech do deseti tisíc korun.

Spravedlnost až za deset tisíc a víc

Dopadne ale i na advokáty, což podle jejich šéfa není správné, byť uznává, že někteří jeho kolegové si na hromadném vymáhání pohledávek postavili “živnost“, ale Vychopeň k tomu dodává, že jde maximálně o pět procent advokátů a není správné, aby na opatření dopláceli všichni. Nelíbí se mu také označování sporů do deseti tisíc korun za bagatelní v okamžiku, kdy jde o celou mzdu řady zaměstnanců a penzisté na ni skrze své důchody často ani nedosáhnou. A to není jediný problém.

“Zároveň tím i výrazně opadne ochota dlužníků platit závazky do deseti tisíc korun z důvodu jejich soudní nevymahatelnosti. A to by fakticky znamenalo, že spravedlnost bude v České republice existovat jen od deseti tisíc a jedné koruny nahoru. Věřitelé těchto pohledávek se standardním způsobem nedomůžou spravedlnosti a budou takové pohledávky raději postupovat inkasním agenturám,“ varoval šéf advokátů.

(s využitím parlamentnilisty.cz. Podle návrhu Marka Bendy bude spravedlnost začínat na deseti tisících korunách, varuje šéf advokátů[citováno 12. 4. 2014]. Dostupný z http://www.cak.cz/scripts/detail.php?id=12849).




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»