Provozuje:
Juris Real Estate

Podmínka předložení testu u hosta předzahrádky je prý neproveditelná.

Podmínka předložení testu u hosta předzahrádky je podle Asociace restauratérů APRON neproveditelná. Neexistuje pro ni ani legislativní podpora.

Podmínka předložení testu u hosta předzahrádky je prý neproveditelná.

autor. JURIS REAL, ČTK

Podmínka předložení testu u hosta předzahrádky je podle Asociace restauratérů APRON neproveditelná. Neexistuje pro ni ani legislativní podpora.

ČTK to za APRON oznámila Kateřina Holnová. Zahrádky podle ní otevře většina restauratérů, kterým se pandemii koronaviru a související vládní omezení podařilo překonat.

Rozhodnutí vlády v případě testů podle Holnové neodpovídá tomu, o čem se zástupci podnikatelů snažili při jednáních ministerstvo zdravotnictví přesvědčit.

Podle Holnové má APRON právní rozbor, podle kterého restauratér nemůže od zákazníka vyžadovat negativní test. Může ho žádat max. o doklad pro ověření věku, sdělila.

"Nemůžeme překračovat zákon, zároveň nemůžeme ani ručit za to, že mají lidé negativní test. Vláda vydala neproveditelné nařízení," řekla.

Dalším problémem podle Holnové je, že zahrádky mohou mít více vstupů, lidé na ně volně přicházejí a bylo by i tak velmi obtížné, jejich pohyb regulovat a kontrolovat testy.

Holnová dále upozornila, že dokud bude vláda jakkoliv omezovat provoz stravovacích provozů, je třeba, aby podnikatelé měli možnost žádat o kompenzace.

Pandemii koronaviru a související vládní opatření překoná podle restauratéra a garanta projektu Moje restaurace za Asociaci malých a středních podniků a živnostníků Luboše Kastnera zřejmě jen 70 procent stravovacích provozů.

Čtvrtina podniků už podle něj skončila, minimálně dalších pět procent je v přímém ohrožení. Propad tržeb v oboru za celou dobu krize je podle něj více než 100 miliard korun, tedy zhruba 57 procent.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»