Provozuje:
Juris Real Estate

Pohoda bydlení ve třetí městské části

Pražský Žižkov se mění. Dokonce přitahuje nové obyvatele. A ti mají z čeho vybírat. V nových developerských komplexech vznikají soukromé areály pro děti či společenské místnosti. Dbá se také více na bezpečnost.

Pohoda bydlení ve třetí městské části

autor. JURIS REAL

Pražský Žižkov se mění. Dokonce přitahuje nové obyvatele. A ti mají z čeho vybírat. V nových developerských komplexech vznikají soukromé areály pro děti či společenské místnosti. Dbá se také více na bezpečnost.

Těžko napodobitelná atmosféra prvorepublikové čtvrti plné hospůdek, dostatek zeleně na vrchu Vítkov, v Olšanských hřbitovech či parku Parukářka - a v neposlední řadě výhodná poloha nedaleko centra. Praha 3 je zkrátka místo, kde se vyplatí bydlet. Zajímavou lokalitu se snaží využít i developerské společnosti, které na volných pozemcích (a těch už v širším centru metropole není mnoho) budují nové rezidenční čtvrti. V současné době je v Praze 3 největším rozestavěným projektem Alfarezidence firmy Metrostav Development, který vzniká v sousedství městského parku Židovské pece. Dokončena má být v prvním čtvrtletí příštího roku. Alfarezidence zahrnuje jedenáct bytových domů, v nichž je 124 bytů ve třech velikostních typech od 2+Kk až po 4+Kk. "Plocha bytů se pohybuje od 46 do 120 metrů čtverečních," říká Martina Huclová z marketingového oddělení společnosti Metrostav Development. Všechny domy jsou v současné době ve fázi hrubé stavby. "Rezervována je zatím čtvrtina bytů a průměrná cena za metr čtvereční je 54 830 korun. Nejlevnější parkovací místo pro menší vozy pak vyjde na 261 tisíc," uvádí Huclová. Jeden z autorů architektonického návrhu Alfarezidence David Tichý zařadil do projektu neobvyklý prvek. Tím je společenská místnost určená vždy obyvatelům čtyř domů. "Může sloužit jako kočárkárna, ale může to být i herna s kulečníkovým stolem. Záleží jen na domluvě sousedů," vysvětluje Martina Huclová. Developer navíc na vybavení této místnosti částečně přispěje.

Rezidence Jeseniová má vlastní areál s dětskými hřišti.

Kompletně dokončená a připravená k nastěhování je Rezidence Jeseniova, kde je volná více než polovina ze 150 bytů. Nejlevnější se nyní dá pořídit za 2 690 000 korun. V ceně je už započítáno parkovací stání a sklepní prostor. Součástí Rezidence Jeseniova je i centrální recepce. Větší bezpečnost obyvatel zajišťuje kamerový systém, který monitoruje pohyb ve vnitrobloku, u vstupů do domů a vjezdů do garáží. Rodiny s dětmi pak ocení uzavřený areál s dětskými hřišti, který budou využívat pouze obyvatelé čtyř domů Rezidence Jeseniova (Kinkor, O. Pohodlné bydlení na "trojce". deník MF DNES-příloha Praha, dne 8. 4. 2011, s. 4B.).




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»