Provozuje:
Juris Real Estate

Politici se před volbami snaží zachránit stadion Slavie.

Radnice Prahy 10 jedná o majetkovém vstupu do stadionu Eden.

Politici se před volbami snaží zachránit stadion Slavie.

autor. JURIS REAL

Radnice Prahy 10 jedná o majetkovém vstupu do stadionu Eden.

Až bude na konci měsíce září vršovický Eden hostit fotbalové derby Sparty a Slavie, místní radní by ho - s trochou nadsázky - mohli sledovat z vlastní VIP tribuny. Majestátní Synot Tip Arena totiž shání investory. Dlouhodobě bojuje s nedostatkem financí způsobeným mimo jiné nevýhodnými smlouvami s fotbalovou Slavií. Stadion by teď mohly spasit i veřejné finance Prahy 10. Management této městské části oslovil vlastník stadionu, společnost Vinet Invest, už koncem června a o té doby probíhají jednání. Masmédia mají k dispozici dopis adresovaný radnici městské části, nevyplývá z něj ale cena ani výše majetkového podílu, který je ve hře. Aby však radnice po majetkovém vstupu mohla mít reálný vliv na byznys kolem stadionu, musela by vynaložit stamiliony. Chce to ale odvahu. Praha 10 již v Edenu za poslední roky utopila 117 milionů korun. Radnice o majetkovém vstupu podle svého vyjádření reálně uvažuje. Rada městské části na konci července zadala vypracování předinvestičních prověrek. V současnosti si vytváří znalecké posudky a provádí hloubkovou kontrolu, tzv. due dilligence. A to vše pár týdnů před komunálními volbami, přitom poměrně v tichosti a bez vědomí zastupitelů Prahy 10. "Vůbec jsem o tom nevěděl. Rada nás o ničem takovém neinformovala," namítá opoziční zastupitel Radek Lojda za TOP 09. "Zatím není co zveřejnit. Jednání stále probíhají," vysvětluje Jan Charvát, mluvčí radnice Prahy 10. To samé tvrdí i společnost Vinet Invest, která jedná o majetkovém vstupu radnice do stadionu potvrdila. Případnou změnu vlastnických poměrů ale provází řada nevyřešených problémů. Předně, výstavba stadionu v pražských Vršovicích byla do velké míry financována dluhopisy, s nimiž obchodovala v současnosti zkrachovalá brokerská firma Key Investments. Tyto cenné papíry potom nakoupila svým podvedeným klientům, mimo jiné právě radnici Prahy 10. Ta vlastní dluhopisy společnosti E Side Property, předchozího majitele Edenu. Jak známo, E Side Property a Key Investments byly v minulosti personálně a majetkově propojené. Stadion se poté převedl na současného vlastníka Vinet Invest. Hlavní je, že v souvislosti s výstavbou stadionu se stala radnice obětí podvodu. A teď by ho paradoxně měla zachránit před finančním propadem. Jeho hrozba je přitom reálná. Předchozí majitel stadionu už před dvěma lety čelil insolvenčnímu řízení.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

PČR prověřuje možné vydírání členů výběrové komise k trase metra D.

Pražská policie prověřuje na základě trestního oznámení dopravního podniku hlavního města možný pokus o vydírání členů hodnoticí komise v tendru na stavbu druhého úseku metra D. Na dotaz ČTK to uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Více»

Všechny články a aktuality »»