Provozuje:
Juris Real Estate

Popularita chat a chalup v tuzemsku roste.

Důvodem je zejména vyšší obliba tuzemských dovolených a dobrá národohospodářská situace. Navíc jimi lze ručit za hypoteční úvěr, jestliže má předmětná realita číslo evidenční nebo popisné a je celoročně obyvatelná.

Popularita chat a chalup v tuzemsku roste.

autor. JURIS REAL

Důvodem je zejména vyšší obliba tuzemských dovolených a dobrá národohospodářská situace. Navíc jimi lze ručit za hypoteční úvěr, jestliže má předmětná realita číslo evidenční nebo popisné a je celoročně obyvatelná.

Je tedy zřejmé, že víkendové nemovitosti tedy logicky získávají na ceně. Pokud chcete hodnotu své chaty nebo chalupy ještě zvýšit, investujte do klíčového vybavení, které navíc přinese radost a užitnou hodnotu.

Do položek, které dlouhodobě zvyšují hodnotu nemovitosti, se vyplatí investovat. A pokud chybějí vlastní zdroje, dává v tomto případě smysl i dlouhodobý úvěr nebo hypotéka.

Investovat do vybavení, které přinese radost a současně zvýší hodnotu nemovitosti, je ideální volbou. V tomto případě se vyplatí i vhodná spotřebitelská půjčka. Úroky u spotřebitelských půjček stále klesají, zatímco cena rekreačních nemovitostí roste. Pro někoho je bazén stále spíše symbolem luxusu a raději investuje do nové fasády, střechy, okapů, snížení energetické náročnosti provozu chalupy nebo zabezpečení nemovitosti. Jak z letních plánů vytvořit reálnou investici, je pro mnohé složité. Přitom stačí zohlednit pár klíčových rad. Doporučujeme pro každou investici vytvořit jednoduchý investiční plán shrnující cílový stav, ke kterému se chcete dostat, jednotlivé kroky, které k němu povedou a jejich finanční náročnost. Zvýšíte tak pravděpodobnost, že vše zdárně dotáhnete do konce.

Ne každý chce tuzemskou dovolenou trávit také v hotelu nebo penzionu. Někteří majitelé chalup a chat vycítili nový trend a své chaty a chalupy pravidelně pronajímají v době, kdy sami nemovitost k rekreaci nevyužívají. Čím více atraktivní je lokalita, vybavení chalupy a její bezprostřední okolí, tím více zájemců samozřejmě přiláká. Rekreační nemovitost nemusí sloužit jen v zimě a v létě. Ve starším věku může být celoroční pobyt na chalupě levnější a dobrou alternativou k životu ve městě. Přerod rekreační nemovitosti na nový domov však bude trvat delší dobu a často si vyžádá nemalé investice. Proto se vyplatí udělat si dobrý finanční plán ještě v době, kdy má zájemce o venkovský život na chalupě dostatečné příjmy a dokáže si snadněji zajistit financování.

Vlastnit chalupu nemusí být nedosažitelný sen. K jejímu pořízení se dnes běžně používá hypotéka. Další zajímavou možností, jak s chalupou naložit v souvislosti s hypotékou, je použít ji jako zástavu. V takovém případě bude chalupa pro banku figurovat jako důkaz o vlastních zdrojích žadatele. Odpadá tak nutnost mít do začátku naspořenou vysokou částku vlastních peněz. V takovém případě odhadce hypoteční banky posoudí cenu nemovitosti a také skutečnost, zda je chata celoročně obyvatelná a dostatečně vhodná jako zástava. Mějte na paměti, že ne každá chata nebo chalupa nutně podmínky komerční banky splní. Možností, jak si pořídit rekreační nemovitost nebo tu stávající zhodnotit, je pak mnoho. To se týká také financování. V každém případě se vždy vyplatí oslovit bankovní experty a udělat si jasno, co je nejvýhodnější varianta. Mnohdy právě díky bankéři najdete cestu, o které jste ani nevěděli, že je možná.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»