Provozuje:
Juris Real Estate

Posledních 5 let byly ve znamení velkého zájmu o reality všech typů.

České ekonomice se dařilo taktéž, úrokové sazby se drží na nejnižší úrovni za posledních 20 let. Nastal boom s hypotékami, protože lidi mají zájem na tom, aby bydleli ve vlastním. Trh nemůže ale stoupat do nekonečna, stejně tak i trh s nemovitostmi.

Posledních 5 let byly ve znamení velkého zájmu o reality všech typů.

autor. JURIS REAL (Zdroj: Hypoindex)

České ekonomice se dařilo taktéž, úrokové sazby se drží na nejnižší úrovni za posledních 20 let. Nastal boom s hypotékami, protože lidi mají zájem na tom, aby bydleli ve vlastním. Trh nemůže ale stoupat do nekonečna, stejně tak i trh s nemovitostmi.

Nabídka bytů v centrech nedokáže plně pokrýt poptávku a ceny bytů stoupají. Lidé čím dál tím víc hledají své vysněné bydlení v okolí velkých měst.

„Změny v trendu jsou dobře patrné na realitním trhu v Praze a Brně. Na obou trzích poklesl počet nemovitostí v nabídce, což na první pohled žene ceny nemovitostí stále vzhůru. Ale růst cen je už nyní výrazně nižší. U bytů je růst cen nejpomalejší od roku 2015,“ říká Vladimír Kuliš ze CENTURY 21. Od zavedení nových parametrů ČNB neuplynul ani jeden rok a v některých oblastech dochází k poklesu nabídkových cen. Zejména pak v ne tak oblíbených lokalitách, žádané lokality svou cenu drží. „Tato situace potvrzuje, že český realitní trh dozrává a vývoj cen nemovitostí už daleko více ovlivňuje lokalita a její charakteristika jako dostupnost, demografické složení, občanská vybavenost a podobně. To potvrzují rozevírající se nůžky cen nemovitostí ve městech,“ dodává Vladimír Kuliš.

Lidé, kteří chtějí bydlet ve vlastním, ale nedosáhnou na ceny bytů a nemovitostí v centrech. hledají v širším okolí.

„Regionální kanceláře CENTURY 21 zaznamenaly vyšší zájem o pozemky a rodinné domy či rekreační objekty s možností celoročního bydlení. Častý jev je dělení pozemku a nová výstavba na těchto místech. Klienti kupují v okolí větších měst i rodinné domy k rekonstrukci, přičemž zrovna tento segment dříve nebyl pro koncové klienty moc atraktivní,“ konstatuje Lenka Kolenovićová z CENTURY 21.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»