Provozuje:
Juris Real Estate

Praha pokračuje v privatizaci městských bytů.

V další vlně prodá desítky bytů ve Vysočanech, za které do magistrátní pokladny přibude skoro 68 milionů korun. Podle dříve projednaného harmonogramu město v následujících letech prodá tisíce bytů za asi čtyři miliardy korun.

Praha pokračuje v privatizaci městských bytů.

autor. JURIS REAL

V další vlně prodá desítky bytů ve Vysočanech, za které do magistrátní pokladny přibude skoro 68 milionů korun. Podle dříve projednaného harmonogramu město v následujících letech prodá tisíce bytů za asi čtyři miliardy korun.

Do prodeje magistrát tentokrát posílá tři šestipatrové zděné domy v Podnádražní ulici. Bytová družstva si koupí dohromady 67 bytů a několik nebytových prostor. Průměrná cena bytu se podle znaleckého odhadu pohybuje kolem milionu korun. Hlavní město podle harmonogramu ve čtyřech fázích postupně prodává byty mimo jiné na sídlištích ve Strašnicích, Stodůlkách, na Černém Mostě a v Řepích. Původně měla privatizace postupovat rychleji. Dokončena měla být už předloni na podzim. Lidé si zatím měli možnost koupit zhruba třetinu bytů. Peníze z privatizace putují do nedávno zavedeného investičního fondu a budou sloužit na sociální bydlení.

Prodej bytů město připravovalo zhruba čtyři roky, jeho podmínky zastupitelé schválili v květnu 2012. K prodeji jsou určeny především celé domy, koupit by je měla bytová družstva. Pokud některé družstvo koupi odmítne, zůstane dům v majetku města.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»