Provozuje:
Juris Real Estate

Pravidla otevření hotelů a restaurací prý kopíruje návrh AHR.

Pravidla pro znovuotevření hotelů a vnitřních prostor stravovacích zařízení z velké části kopírují návrhy, které připravila Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR).

Pravidla otevření hotelů a restaurací prý kopíruje návrh AHR.

autor. JURIS REAL, ČTK

Pravidla pro znovuotevření hotelů a vnitřních prostor stravovacích zařízení z velké části kopírují návrhy, které připravila Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR).

ČTK to sdělil její prezident Václav Stárek. Omezení vnitřních provozů do 23:00 pro běžné stravování podle něj problém není, ale bary a další podniky, které otevíraly večer a fungovaly do rána, zůstanou tímto nařízením i dále uzavřené.

Ani všechny hotely se kompletně neotevřou 25. května. Především ve městech začnou fungovat podle Stárka velmi pozvolna a postupně, uvedl.

S omezením provozu restaurací a barů se podle Stárka počítalo, z původně avizovaných 22:00 hod. byl čas posunut na 23:00 hod. Největší dopad to bude podle něj mít na bary a kluby zaměřené na noční provoz, které tak možná třeba další dva měsíce zůstanou zavřené.

Ne všechna ubytovací a stravovací zařízení jsou ovšem podle Stárka rozhodnuta od 25. května plně obnovit provoz.

Hotelové řetězce otevřou jen některé hotely, některá větší ubytovací zařízení podle Stárka plánují otevřít pouze část kapacity hotelu.

V Polsku, kde ubytování začala fungovat od 4. května, se zatím otevřelo 65 procent zařízení. "To bude model asi i u nás," řekl Stárek.

Lidé na počátku uvolňování mají podle něj obavy z cestování a shlukování. Jako první se proto plní malá ubytovací zařízení. Podle Stárka se ovšem provozovatelé musejí připravit také na trend snížení spotřeby.

"Mnozí lidé přišli o práci, nebo jsou na částečné mzdě, budou asi více přemýšlet, za co peníze utratí," konstatoval.

Provozům zaměřeným na turisty by podle Stárka pomohl alespoň přibližný harmonogram toho, kdy začne běžný přeshraniční režim.

"Je to docela důležitý údaj i pro ty, kteří mají rezervace ze zahraničí. Vím, že mnoho zařízení v Jižních Čechách má rezervované kapacity třeba pro Holanďany. Může se ale stát, že v tu dobu sem ještě nebudou moci přijet a kapacita, kterou by mohli využít místní, jim nakonec zůstane," uvedl.

V hotelech i restaurací bude nutné po uvolnění, aby personál i hosté nosili roušky. Lidé je budou moci sundat jen při jídle a pití.

Provozovatelé budou muset dbát na dodržování povinných odstupů a zvýšenou dezinfekci všech prostor, ploch i předmětů.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

PČR prověřuje možné vydírání členů výběrové komise k trase metra D.

Pražská policie prověřuje na základě trestního oznámení dopravního podniku hlavního města možný pokus o vydírání členů hodnoticí komise v tendru na stavbu druhého úseku metra D. Na dotaz ČTK to uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Více»

Všechny články a aktuality »»