Provozuje:
Juris Real Estate

Prioritou bude podle nastupujícího guvernéra snížení inflace.

Guvernér České národní banky Aleš Michl, který do funkce nastoupil dnes, se přihlásil ke dvěma hlavním cílům centrální banky, tedy cenové a finanční stabilitě. Michl to dnes sdělil ČTK. Prioritou bude podle něj snížení inflace.

Prioritou bude podle nastupujícího guvernéra snížení inflace.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Guvernér České národní banky Aleš Michl, který do funkce nastoupil dnes, se přihlásil ke dvěma hlavním cílům centrální banky, tedy cenové a finanční stabilitě. Michl to dnes sdělil ČTK. Prioritou bude podle něj snížení inflace.

Cenovou stabilitu, tedy udržování nízké a stabilní inflace, bude podle svého vyjádření nadále zajišťovat prostřednictvím režimu cílování inflace.

"Dohledem nad finančním trhem a makroobezřetnostní politikou budeme pečovat o finanční stabilitu a odolnost bankovního systému. Budeme pokračovat v koordinovaném působení měnové a makroobezřetnostní politiky tak, aby byla udržována důvěra v hodnotu české koruny a stabilita makroekonomického prostředí. Povedeme dialog s vládou ohledně širší hospodářské politiky žádoucí pro vytváření zdravého makroekonomického prostřed," uvedl.

Michl se úvodním prohlášením zavázal k plnění mandátu banky, řekl ČTK analytik XTB Štěpán Hájek. V následujících měsících bude pro něj nejdůležitější dostat pod kontrolu inflaci. O té se v minulosti vyjádřil, že je jen přechodným vyústěním pandemických opatření, a sám tak vyšší inflaci neočekával, dodal analytik.

"Další kroky banky budou důležité, protože je inflace nad 16 procenty a růstem sazeb se jí stále nepodařilo zkrotit. To může vytvářet horší makroekonomické prostředí do budoucna a bude na Michlovi, aby včas uvolnil měnové podmínky pro růst ekonomiky," uzavřel Hájek.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»