Provozuje:
Juris Real Estate

Privatizace bytů v třetí městské části jako hlavní předvolební a povolební téma.

Tento týden jsme se v deníku Právo na str. 10 setkali se zajímavým článkem autora P. Janiše, který se zdaleka netýká jen privatizace bytů ve výše uvedené městské části (Janiš, P. Na Žižkově se hraje o privatizaci bytů. Právo, 27. 10. 2010, s. 10.).

Privatizace bytů v třetí pražské městské části jako hlavní předvolební a povolební téma.

Tento týden jsme se v deníku Právo na str. 10 setkali se zajímavým článkem autora Petra Janiše, který se zdaleka netýká jen privatizace bytů ve výše uvedené městské části (Janiš, P. Na Žižkově se hraje o privatizaci bytů. Právo, 27. 10. 2010, s. 10.).

autor. JURIS REAL

Na Žižkově se hraje o privatizaci bytů. Bylo to zásadní volební téma. Změny podmínek slibovala TOP 09, ČSSD i koalice malých stran.

V Praze3 slavila ve volbách koalice zelených, lidovců a nezávislých, která vzešla z aktivit sdružení Žižkov (nejen) sobě ohledně privatizace bytů. Získala 8 zastupitelů, přes 20 % hlasů, ODS s o půl procentního bodu silnějším výsledkem v městské části rozdělené do čtyř volebních obvodů má o křeslo víc. Zvítězila TOP 09 s 11 mandáty. Zásadním tématem byl způsob privatizace bytů, radnice vedená ODS čelila silné kritice kvůli nejasnému způsobu zařazování domů na seznam těch prodávaných a jejich netransparentnímu oceňování znaleckými posudky. Kritici také poukazovali na kauzy okolo staronového zastupitele Pavla Hurdy, i když kandidátem ODS na starostu byl šéf vinohradské nemocnice Marek Zeman. Končící starostka Milena Kozumplíková (ODS) post neobhajovala. Změnu v podmínkách privatizace slibovala koalice malých stran a sdružení, stejně jako TOP 09 a ČSSD (7 mandátů). Povolební jednání však váznou, strany jako by na volební programy zapomněly. Kandidátka na starostku Prahy 3 Vladislava Hujová (TOP 09) zveřejnila před volbami na webu strany článek nazvaný Spravedlivá privatizace je podvod. “Budeme pokračovat v privatizaci bytového fondu a do privatizace začleníme bez rozdílu všechny domy. Znalecké posudky, které určují cenu nemovitosti, budou zpracovány v jednotné metodice,” napsala na internetových stránkách Hujová. Znamená to, že se TOP 09 nejlépe dohodne s Žižkovem (nejen) sobě, který prosazoval slevy z prodejní ceny? “Myslím, že bychom se na tom domluvili i s jinými stranami,” řekl Právu šéf TOP 09 v Praze 3 Martin Dlouhý. TOP 09 by těsnou nadpoloviční většinu (19 ze 36 hlasů) dala dohromady jak s ODS, tak s koalicí Žižkov (nejen) sobě. “Žádná dohoda zatím uzavřena nebyla,” dodal Dlouhý. O programové shodě ohledně privatizace nechtěl mluvit ani kandidát ČSSD na starostu Prahy 3 Michal Kucián. Na otázku Práva, s kým se nejlépe shodne na podmínkách další privatizace, odpověděl stroze: “Jednání probíhá s TOP 09, ODS a sdružením Žižkov (nejen) sobě.” Před volbami se ČSSD zavázala zveřejnit jasný seznam domů určených k privatizaci a stanovit ceny srovnatelné s ostatními městskými částmi. Také chtěla zmrazit nájemné a jeho část vracet formou oprav zpět. Fakt, že se jednání vlečou, Právu potvrdil i Ondřej Rut (SZ). Účelem privatizace podle něho není lidem poskytnout zboží k obchodování, ale slušné bydlení. “Příležitost poslat ODS do opozice a zprůhlednit chod radnice je veliká, neměli bychom ji promarnit,” dodal Rut. V Praze 3 do zastupitelstva neprošly VV se ziskem skoro 6, 3 % hlasů, KSČM s necelými 6, 6 % hlasů má jednoho zastupitele.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Výborný bude informovat o pomoci ovocnářům s poškozenou úrodu.

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) bude dnes spolu s předsedou Ovocnářské unie Martinem Ludvíkem dnes v obci Daminěves na Mělnicku informovat o pomoci ovocnářům, kterým mráz v předchozích dnech zásadně poškodil úrodu. Více»

Skanska startuje prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena.

Skanska zahájila prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena v pražských Vysočanech. Bytový dům nabídne 134 nízkoenergetických bytů ve třech sekcích pojmenovaných po sestrách Emila Kolbena. Více»

Mrazy způsobily rozsáhlé škody na úrodě ovoce.

Škody hlásí i zelináři. Více»

Mrazy způsobily škody zelinářům.

Ochlazení oddálí sklizeň zeleniny. Více»

Všechny články a aktuality »»