Provozuje:
Juris Real Estate

Proč zůstávat u stejného dodavatele?

5 věrnostních programů a odměn

Proč zůstávat u stejného dodavatele?

autor. JURIS REAL

5 věrnostních programů a odměn

Dlouhodobí obchodní partneři mívají přátelské vztahy, ke kterým patří zvláštní benefity. Příkladem je elektrárenství a plynárenství.

Většina tuzemských odběratelů nezměnila svého dodavatele a zákaznická věrnost jim někdy přináší více než jenom samotné energie.

Čím dodavatelé odměňují zákazníky, kteří jim jsou věrní? A týkají se tyto výhody také vás?

1. Bonus za (včas) zaplacenou zálohu

Pravidelnou měsíční platbu za elektřinu nebo zemní plyn můžeme poslat pozdě jednoduše proto, že zapomeneme či třeba nestíháme. Chybovat je lidské. Pokud však svoji zálohu zaplatíte včas dodavateli Europe Easy Energy, můžete dostat část peněz zpátky. Další podmínkou je, že musíte mít aktivní kartu Creedo, se kterou pořídíte řadu produktů od autodoplňků až po zahradnické potřeby.

E.ON vás odmění za každou zaplacenou zálohu tak, že rozdává body na Tesco Clubcard. Za tyto body obdržíte slevové kupony, jež lze uplatnit při příštím nákupu v řetězci Tesco.

Kteří dodavatelé poskytují tuto odměnu? Například E.ON, Europe Easy Energy

2. Bonus za přivedení nového zákazníka

Kontakty jsou cenné, především když propojují nabídku a poptávku. Spokojení zákazníci doporučují své dodavatele přátelům, příbuzným, sousedům nebo spolupracovníkům. Leckde získáte finanční hotovost nebo nákupní poukázku právě tak, že zprostředkujete uzavření nové smlouvy.

„Individuální odměny bývají nižší, než když smlouvy dodávají profesionální obchodní společnosti a díky tomu jsou i podmínky pro vyplacení provize méně přísné,“ říká Václav Derfl, předseda Asociace nezávislých dodavatelů energií (ANDE).

Kteří dodavatelé poskytují tuto odměnu? Například ČEZ (500 Kč nebo 1 000 Kč za zprostředkování produktů ČEZ Garant Plus a ČEZ s odměnou), E.ON (program Pošlete svou energii dál! – 500 Kč na nákup v supermarketech Tesco a Albert), Elimon (300 Kč), ENRA Services a Fonergy (oba 500 Kč formou slevy), SPP CZ (200 až 1 000 Kč podle spotřeby).

3. Slevy na produkty obchodních partnerů

Správné kontakty mohou pomoci také obráceně. Energetické společnosti nabízejí zvýhodněné produkty svých obchodních partnerů – například pojišťoven, průmyslových a dalších podniků.

„Deklarované slevy je lepší ověřovat. Někdy jsou skutečně výhodné, například za bojlery lze ušetřit až 40 % normální maloobchodní ceny,“ vypočítává Petr Woff, redaktor magazínu KupníSíla.cz. Doprovodné pojišťovací a asistenční služby pomohou při technických poruchách, nemoci nebo ztrátě zaměstnání.

Kteří dodavatelé poskytují tuto odměnu? Například Bohemia Energy entity, ČEZ, E.ON, Europe Easy Energy, Gas International, Pražská plynárenská, RWE, X Energie

4. Unikátní odměna za úsporu energie

Obchodníci běžně podporují spotřebu svého zboží, protože předpokládají přímou úměru mezi odbytem a tržbami. Společnost E.ON naopak odměňuje šetrnost ve spotřebě energií věrnostním programem Benefit.

„Naším dlouhodobým cílem jsou úspory energií a nižší spotřeba našich odběratelů. Pokud si zákazník E.ON Benefit aktivuje, získá 1 Kč za každou uspořenou kWh elektřiny až do výše 1 500 Kč ročně, které uplatní při nákupu zboží na www.ekobonus.cz,“ vysvětluje Vladimír Vácha ze společnosti E.ON. Podle oslovených odborníků je E.ON zatím jedinou firmou, která takový typ odměny poskytuje.

Kteří dodavatelé poskytují tuto odměnu? E.ON (E.ON Benefit)

5. Bezplatné energetické poradenství

Někteří dodavatelé poskytují svým zákazníkům bezplatnou konzultaci při výběru vhodného tarifu či distribuční sazby nebo případně také tipy na úspory energií v domácnosti.

„Bezplatné poradenství by mělo být samozřejmostí u každého dodavatele, a to bez nutnosti propagace služby,“ myslí si Michal Havel, tiskový mluvčí společnosti Nano Energies, a.s. U společnosti E.ON je navíc volání na zákaznickou linku zcela zdarma.

Kteří dodavatelé poskytují tuto odměnu?

Například Energie2, E.ON, Right Power Energy, RWE




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»