Provozuje:
Juris Real Estate

Prohlášení, Pavly Fučíkové, prezidentky Exekutorské komory České republiky.

Jsem zděšená střelbou na svého kolegu, vykonavatele soudního exekutora v Ostravě.

Prohlášení, Pavly Fučíkové, prezidentky Exekutorské komory České republiky.

autor. JURIS REAL

Jsem zděšená střelbou na svého kolegu, vykonavatele soudního exekutora v Ostravě.

Dotýká se mě to o to více, že šlo o zkušeného kolegu z mého úřadu. Děkuji policii, že rychle zasáhla a ochránila život mého zaměstnance a všech zúčastněných osob. Je mi samozřejmě nesmírně líto zmařeného lidského života.

Celou situaci považuji opravdu za šílenou a varující. Mimořádně smutná a nešťastná událost je důsledkem stoupající agresivní nálady ve společnosti, ve které se neplacení dluhů považuje za normální. Exekutoři, kteří jako službu společnosti provádějí výkon rozhodnutí, který historicky nikdo neměl zájem dělat, jsou v první linii. Celý náš stav je ve vyhrocené situaci, kterou podporují i veřejná nesmyslná vyjádření o našich údajně vysokých příjmech, které eskalují antipatie vůči nám. Řešme podstatné a systémové problémy. Celou dobu na ně upozorňujeme a navrhujeme řešení, ale naše výzvy k debatě nejsou vyslyšeny. Místo práce nad systémovými problémy bohužel dochází k nahodilým a populistickým kroků, které ztěžují výkon naší profese. Vyzýváme k tomu, aby se odpovědné osoby zabývaly opravdovými problémy lidí s neřešitelnou mírou zadlužení.

Profese soudního exekutora je odbornou právní profesí a vykonavatel exekuce je úřední osobou. V demokratické zemi je přece nepřípustné, aby docházelo k osobnímu napadání na kohokoli, o to víc, když se jedná o vykonavatele veřejné služby.

V poslední době navíc sledujeme eskalaci „protiexekutorských nálad“. Naši zaměstnanci jsou v panice. Nejenom z nejistoty o budoucnost, ale dnes se bojí i o svoji bezpečnost.

Potřebujeme od exekutivy i poslanců slyšet, že naši profesi berou vážně a jde jim o stabilitu a její rozvoj. Všichni se přece shodneme na tom, že dluhy se mají platit.

Vysvětlení ke kauze:

Exekuce byla nařízena soudem a exekutor jím byl pověřen, aby vyklidit předmětnou nemovitost. Povinný byl o veškerém postupu řádně informován a měl možnost řadu týdnů se sám předem z bytu vystěhovat. Protože tak neučinil, exekutor postupoval tak, jak mu ukládá zákon, tedy započal prostřednictvím svého zaměstnance – vykonavatele výkon vyklizení nemovitosti.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»