Provozuje:
Juris Real Estate

Pronájem nemovitosti se vyplatí, jestliže je roční výnos alespoň 5 pct.

Nízké úrokové sazby u hypotečních úvěrů lákají ke koupi nemovitosti nejen pro vlastní bydlení, ale také pro investici. Drobní investoři doufají, že zakoupená nemovitost jim třeba finančně pomůže v důchodovém věku.

Pronájem nemovitosti se vyplatí, jestliže je roční výnos alespoň 5 pct.

autor. JURIS REAL

Nízké úrokové sazby u hypotečních úvěrů lákají ke koupi nemovitosti nejen pro vlastní bydlení, ale také pro investici. Drobní investoři doufají, že zakoupená nemovitost jim třeba finančně pomůže v důchodovém věku.

Pokud plánujete koupit nemovitost pro investici, měli byste vědět, že následný pronájem se vyplatí v případě, že je roční výnos alespoň pět procent. Než ale takovou nemovitosti koupíte, měli byste si to pečlivě rozmyslet a správně vybírat. Nejprve si ujasněte, komu chcete nemovitost pronajímat. Jestli máte v hledáčku studenty, měla by být v blízkosti univerzita, nebo aspoň dobrá dopravní dostupnost k přednáškovým sálům. Pokud chcete koupit spíše větší byt a pronajímat ho rodinám s dětmi, měly by být v okolí školy, školky, lékař atd. Mladí lidé hledající spíše menší, startovací byt, nebudou mít například takové nároky jako lidé, kteří hledají dlouhodobé bydlení určitého standardu. Někdy je lepší využít služeb zkušeného makléře, který proces povede a pomůže jak s výběrem nemovitosti, tak s případným dalším pronájmem. Ale pokud si s tím dáte trochu práce, tak vhodný byt pro investici jistě dokážete najít i sami. Je dobré mít také na paměti, že menší byt pronajmete i prodáte rychleji, než větší byt.

Pronajímáte? Obrňte se trpělivostí

Pronajímaný byt sice může být dobrým zdrojem vedlejšího příjmu, ale také vás může stát dost nervů. Sehnat v dnešní době slušného nájemce bývá problém. Leckdy vám spíše byt znehodnotí, než aby vám nájem vydělal na přilepšení k důchodu. „Současná doba koupi na investici velmi přeje. Byt se dá koupit za dobrou cenu. A když chybí finance na účtu, investor může využít hypotéku. Díky její nízké sazbě vydělá na pronájmu víc peněz a investice se mu rychleji vrátí,“ říká Martin Němeček předseda představenstva Realitní společnosti České spořitelny.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»