Provozuje:
Juris Real Estate

Psi a kočky budou mít ve Španělsku větší práva.

Již nebudou považováni za věci.

Psi a kočky budou mít ve Španělsku větší práva.

autor. JURIS REAL, ČTK

Již nebudou považováni za věci.

Ve Španělsku se psi, kočky a další domácí mazlíčci budou těšit větším právům než doposud. Už totiž nebudou podle zákona považováni za věci, nýbrž za právní subjekty. Informoval o tom deník El Mundo. Díky reformě několika zákonů se domácí mazlíčci ve Španělsku oficiálně stanou "živými bytostmi obdařenými city". Nově může např. soud při rozvodu rozhodovat, podobně jako v případě dětí, o střídavé péči o psa či kočku nebo o spoluúčasti na nákladech na jejich živobytí. Tato zvířata také podle zákona nebudou smět být používána jako "nástroj genderového násilí" a může se jim i leccos odkázat v závěti. Samozřejmě jim také nesmí být způsobováno utrpení ani bolest.

Na základě reformy hypotečního zákona nebudou smět být hospodářská zvířata zahrnuta do hypoték. Reforma občanského soudního řádu vyloučila, aby domácí mazlíčci mohli být považováni za ručitele v případě nesplácení dluhů.

Změnu právní subjektivity zvířat ve Španělsku iniciovalo v roce 2015 sdružení ochránců zvířat, které kvůli tomu sehnalo půl milionu podpisů. Podobné zákony mají už v Evropě podle deníku El Mundo mimo jiné od minulého století Rakousko či Německo a od 21. století taktéž Švýcarsko, Belgie, Francie či Portugalsko.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»