Provozuje:
Juris Real Estate

RK dostala pokutu za diskriminaci.

20 tisíc korun pokuty dostala nejmenovaná realitní kancelář od České obchodní inspekce. Odmítla totiž zprostředkovat pronájem občanům romské národnosti.

RK dostala pokutu za diskriminaci.

autor. JURIS REAL

20 tisíc korun pokuty dostala nejmenovaná realitní kancelář od České obchodní inspekce. Odmítla totiž zprostředkovat pronájem občanům romské národnosti.

Pokuta se podle informací neziskové organizace IQ Roma servis váže k telefonickému testování z roku 2014. „Při telefonické simulované poptávce na pronájem bytů ze dne 23. 9. 2014 makléř zájemci sdělil, že majitelé si v domě nepřejí Romy,“ shrnuje tisková zpráva IQ Roma servis.

Realitní kancelář se obhajovala tím, že pouze tlumočila pokyn majitele.

„Účastníka řízení nečiní neodpovědným za daný správný delikt skutečnost, že zájemci sdělil podmínky majitele bytu. Realitní kancelář je sice vázána pokyny majitele nemovitosti, ale tyto pokyny nesmí být v žádném případě v rozporu s platnými právními předpisy,“ konstatuje se v závěru České obchodní inspekce (ČOI), jak ho cituje neziskovka.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»