Provozuje:
Juris Real Estate

ŘSD nemůže dostavět D3 u Ševětína, vlastník pozemku podal žalobu.

Ředitelství silnic a dálnic nemůže dokončit 50 metrů dálnice D3 v úseku Ševětín-Borek. Majitel pozemku podal žalobu proti rozhodnutí krajského úřadu, který zamítl odvolání vlastníka proti vyvlastnění kvůli stavbě dálnice.

ŘSD nemůže dostavět D3 u Ševětína, vlastník pozemku podal žalobu.

autor. JURIS REAL (s využitím ČTK)

Ředitelství silnic a dálnic nemůže dokončit 50 metrů dálnice D3 v úseku Ševětín-Borek. Majitel pozemku podal žalobu proti rozhodnutí krajského úřadu, který zamítl odvolání vlastníka proti vyvlastnění kvůli stavbě dálnice.

Žalobu podal majitel pozemku ke Krajskému soudu v Českých Budějovicích, který rozhodne do 90 dní od podání žaloby. Na dotaz ČTK potvrdila žalobu mluvčí soudu Ivana Vobejdová. Mluvčí ŘSD Jan Rýdl ČTK řekl, že platbu za vyvlastnění stát majiteli pozemku odeslal. Její výši mluvčí neuvedl. Podle informací ČTK šlo o částku přes půl milionu korun. ŘSD mohlo pozemek získat už v roce 2017, pochybilo ale, když za pozemek nezaplatilo včas. Úsek D3 Ševětín-Borek dlouhý 10,6 kilometru za 933,2 milionu Kč bez DPH má být hotový v březnu 2020. Staví ho firma Eurovia.

"Žalobu podal Jiří Zevl (vlastník pozemku) 28. února 2019 na správní soud. Máme 90 dní na rozhodnutí. Teď je to ve fázi, kdy si soud vyžaduje správní spis od krajského úřadu, aby se to dalo prošetřit a projednat," konstatovala Vobejdová. Majiteli pozemku, který se proti vyvlastnění odvolal ke krajskému úřadu v listopadu 2018, ŘSD peníze za vyvlastnění poslalo. Částku určil soudní znalec a potvrdil vyvlastňovací úřad. "Platbu jsme poslali přesně v termínu," uvedl Rýdl. Na úseku Ševětín-Borek, který se staví od března 2017, vyvlastnil stát asi deset pozemků. ŘSD v dotčené části D3 zatím nestaví. "Nemůžeme tam pustit techniku, pozemek není náš. Je to pro nás (žaloba) situace komplikující, ale při pružném rozhodnutí soudu je tady velmi dobrá šance to stavebně zvládnout a zprovoznit vcelku," řekl ČTK Rýdl.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»