Provozuje:
Juris Real Estate

Radní odsouhlasili změnu územního plánu Šatovky.

Zchátralá pražská usedlost Šatovka v Praze 6 je o krok blíže tomu, aby mohla být zrekonstruována na komunitní centrum.

Radní odsouhlasili změnu územního plánu Šatovky.

autor. JURIS REAL

Zchátralá pražská usedlost Šatovka v Praze 6 je o krok blíže tomu, aby mohla být zrekonstruována na komunitní centrum.

Rada hlavního města odsouhlasila změnu územního plánu, kterou se mění funkční využití budovy z čistě obytného na budovu veřejného vybavení.

Změnu ještě musí schválit pražské zastupitelstvo. Na počátku února usedlost v Šáreckém údolí na týden obsadila skupina squatterů, kteří chtěli upozornit na to, že je dům nevyužívaný.

Městská část čeká na změnu od roku 2011, protože chce z Šatovky vytvořit místo pro setkávání a přednášky zejména pro seniory. Kolem budovy by v zahradě měly vyrůst menší domky, které by sloužily trvalému bydlení seniorů. Nejprve však musí radnice připravit projekt a získat stavební povolení. Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) již dříve uvedl, že od změny územního plánu do zahájení rekonstrukce to bude trvat tři až sedm let. Podle opozičního zastupitele městské části Jakuba Stárka (ODS) mohlo současné vedení radnice udělat v otázce Šatovky více. Podle Stárka mohla radnice využít toho, že ve vedení hlavního města jsou tři stejné politické subjekty jako v čele radnice Prahy 6. V šesté městské části jsou spolu v koalici ANO, KDU-ČSL, Starostové a TOP 09. Na magistrátu je to ANO, ČSSD a Trojkoalice, v níž jsou KDU-ČSL, Starostové a Zelení.

Poslední obyvatelé se z budovy odstěhovali v roce 2011 a nájemci nebytových prostor v roce 2015. Šatovka byla městské části svěřena pro sociální účely. Posudek z roku 2015 ukázal, že jsou v budově vážně narušené statické konstrukce a půdní konstrukce jsou napadené dřevomorkou. Skupina squatterů, která v únoru do budovy vnikla, tvrdila, že plánuje v usedlosti udělat prostor pro setkávání lidí, kteří chtějí tvořit, vzdělávat se a žít bez nutnosti vlastnit, profitovat a generovat zisk. Podle policie se dopustili trestného činu a devíti squatterům Obvodní soud pro Prahu 6 uložil trest obecně prospěšných prací. Aktivistům hrozilo až dvouleté vězení. Rozsudek zatím není pravomocný, obžalovaní se proti němu odvolali.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»