Provozuje:
Juris Real Estate

Rekordní rok byl završen královsky.

Kdo se domníval, že po listopadovém rekordu nebudou mít sazby u hypotečních úvěrů kam klesat, tak se spletl. Prosinec rozhodně nebyl nudným zakončením roku 2014.

Rekordní rok byl završen královsky.

autor. JURIS REAL

Kdo se domníval, že po listopadovém rekordu nebudou mít sazby u hypotečních úvěrů kam klesat, tak se spletl. Prosinec rozhodně nebyl nudným zakončením roku 2014.

Průměrná úroková sazba u hypoték znovu klesla a ne o málo. Průměrná úroková sazba tedy spadla na 2,37 procenta.

Většinou je prosinec o něco málo silnější než listopad, a to se týká jak objemů, tak i počtů hypotečních úvěrů. V roce 2014 bylo také v posledním měsíci v roce sjednáno jen o 644 hypoték více, než v listopadu, ale za to objemy se značně vyhouply. V listopadu si klienti sjednali hypotéky v celkovém objemu za 12,482 miliardy korun. Prosinec však tuto částku předčil dokonce o skoro dvě miliardy korun. Poslední měsíc v roce dosáhly objemy na 14,390 miliard korun, což je nejvyšší prosincový objem vůbec. „Rok 2014, v němž sazby Fincentrum Hypoindexu téměř každý měsíc prohlubovaly historická minima, nebyl ani ve svém závěru výjimečný. Zejména zásluhou jedné z větších bank, která v prosinci dokázala zúročit poslední dny své akční nabídky ve vysoký objem úvěrů, průměrné úrokové sazby bez problémů překonaly i hranici 2,4 procenta,“ uvedl Josef Rajdl, vedoucí analytik společnosti Fincentrum.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»