Provozuje:
Juris Real Estate

Řetězce dokončují přípravy k restrikcím.

Návštěvnost včera nerostla.

Řetězce dokončují přípravy k restrikcím.

autor. JURIS REAL, ČTK

Návštěvnost včera nerostla.

Potravinářské řetězce dokončují přípravy k omezení počtu zákazníků na metry čtvereční, které začne platit ve středu. Vláda o tom rozhodla v pondělí odpoledne.

Vzhledem k omezenému času na přípravu někteří prodejci ve středu zavedou dočasná řešení, dlouhodobá budou následovat v dalších dnech.

Návštěvnost obchodních sítí, které ČTK oslovila, byla včera srovnatelná s jinými svátky či víkendovými dny. V obchodech a nákupních centrech bude muset mít od středy každý zákazník pro sebe prostor 15 metrů čtverečních.

Prodejci budou povinni řídit fronty uvnitř i před obchody a hlídat dodržování dvoumetrových odstupů mezi lidmi. Prodejny budou smět prodloužit otevírací dobu z 20:00 hod. na 21:00 hod.

S novou restrikcí se většina řetězců hodlá vypořádat omezením počtu nákupních košíků a vozíků podle výměry obchodů. Toto řešení zvolil i Globus, od čtvrtka však podle své mluvčí Lutfii Volfové plánuje zavést jiný, dlouhodobý systém.

Pracovníci ostrahy budou vybaveni počítadly v mobilních zařízeních. V hypermarketech budou také instalovány obrazovky, které budou zobrazovat aktuální počet zákazníků.

"Vyvíjíme i technologické řešení, díky kterému si zákazníci budou moci snadno ověřit aktuální vytíženost v hypermarketech," dodala Volfová.

Počet nákupních vozíků omezí ve středu také Penny Market. Zákazníci budou moci vstupovat do obchodů jen s vozíky, aby mohla ostraha lépe kontrolovat dodržování opatření.

"Očekáváme, že před některými zvláště frekventovanými prodejnami mohou vzniknout fronty. Připravujeme proto posílení provozu na pokladnách tak, abychom byli schopni odbavit zákazníky co nejrychleji a snížili jsme riziko vzniku čekajících. Během prvních dnů budeme situaci monitorovat, a případně přijmeme další opatření," konstatoval mluvčí Penny Tomáš Kubík.

Obchody musejí od počátku listopadu zůstávat v neděli zavřené. Více lidí proto chodí nakupovat v sobotu a pondělí. Vyšší návštěvnost většina řetězců podle zjištění ČTK zaznamenala i toto pondělí.

Včerejšek nepřinesl výkyvy z obvyklého množství zákazníků. V Globusu byla návštěvnost podle Volfové srovnatelná s jinými svátky. V prodejnách Tesco se dnešek podobal poklidné sobotě.

"Je zřejmé, že zákazníci se asi stále neorientují v tom, na který svátek jsou obchody otevřené. Včera (v pondělí) byla ale návštěvnost opět velmi vysoká a srovnatelná s vánočními prodeji," uzavřel mluvčí společnosti Václav Koukolíček.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»