Provozuje:
Juris Real Estate

Roste jak zájem o úvěry, tak i smlouvy stavebních spořitelen.

Objem úvěrů poskytnutých stavebními spořitelnami vzrostl v prvním pololetí meziročně o pětinu na 36,6 miliardy korun. Současně vzrostl i počet nově uzavřených smluv, a to zhruba o 23 procent na 234 tisíc.

Roste jak zájem o úvěry, tak i smlouvy stavebních spořitelen.

autor. JURIS REAL

Objem úvěrů poskytnutých stavebními spořitelnami vzrostl v prvním pololetí meziročně o pětinu na 36,6 miliardy korun. Současně vzrostl i počet nově uzavřených smluv, a to zhruba o 23 procent na 234 tisíc.

Celkový objem úvěrů poskytnutých stavebními spořitelnami by podle odhadů Asociace českých stavebních spořitelen (AČSS) měl v letošním roce dosáhnout 62 miliard korun. V loňském roce to přitom podle dat ministerstva financí bylo 53,3 miliardy korun. “Úvěry od stavebních spořitelen jsou po letech levnější než hypotéky. Výhodné úrokové sazby se naplno promítají do zájmu o úvěry,” uvedl místopředseda představenstva Českomoravské stavební spořitelny Jochen Maier.

Počet nově uzavřených smluv by podle očekávání AČSS měl letos vzrůst z loňských 426 tisíc na zhruba půl milionu. “Vývoj v prvním pololetí ukazuje, že lidé chtějí naspořit alespoň nějakou fin. částku. Děje se tak i v důsledku zvýšených požadavků na vlastní prostředky při financování bydlení,” uvedl tajemník asociace Jiří Šedivý.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»