Provozuje:
Juris Real Estate

Roste taktéž zájem o nové smlouvy stavebního spoření.

Stavebním spořitelnám se konečně podařilo meziměsíčně navýšit objem sjednaných úvěrů a alespoň zopakovat loňský výsledek. Celkem v červnu půjčily svým klientům bezmála čtyři miliardy korun.

Roste taktéž zájem o nové smlouvy stavebního spoření.

autor. JURIS REAL

Stavebním spořitelnám se konečně podařilo meziměsíčně navýšit objem sjednaných úvěrů a alespoň zopakovat loňský výsledek. Celkem v červnu půjčily svým klientům bezmála čtyři miliardy korun.

Vedle toho se spořitelnám daří získávat nové klienty a celkový počet od začátku roku uzavřených smluv na spoření dosahuje 359 000, což je o 102 000 více ve stejném období loňského roku.

Z pohledu tržního podílu největší část z celkové sumy poskytnutých úvěrů připadá na Českomoravskou stavební spořitelnu (ČMSS) – 2,1 miliardy korun (53 % celkové měsíční produkce), následuje Raiffeisen stavební spořitelna 0,84 miliardy korun (21 %) a Stavební spořitelna České spořitelny 0,56 miliardy korun (14 %).

Skupinu spořitelen uzavírá Modrá pyramida s 0,41 miliardy korun (10% podíl) a Wüstenrot stavební spořitelna s 76 miliony korun a dvouprocentním tržním podílem.

Rekordně levným hypotékám stavební spořitelny jen těžko mohou v úvěrové oblasti konkurovat.

Teď se soustředí spíše na řádné úvěry ze stavebního spoření a akumulují likviditu. Počty uzavřených smluv rostou meziročně o desítky procent.

Stavební spoření je výborným doplňkem hypoték a to samé platí i obráceně.

V období, kdy úrokové sazby hypoték povyrostou na běžnou úroveň, což očekáváme, že se začne dít v druhé polovině příštího roku, se stavební spořitelny opět začnou dostávat ze stínu hypoték.

V tuto chvíli poměr mezi objemem sjednaných hypoték a úvěrů ze stavebního spoření činí 1:3,5 ve prospěch hypoték.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»