Provozuje:
Juris Real Estate

Roste zájem o vlastní bydlení.

Skutečnost, že výdaje na bydlení tvoří největší položku výdajové stránky rodinných rozpočtů, nutí domácnosti mnohem více přemýšlet o pořízení vlastního bydlení.

Roste zájem o vlastní bydlení.

autor. JURIS REAL

Skutečnost, že výdaje na bydlení tvoří největší položku výdajové stránky rodinných rozpočtů, nutí domácnosti mnohem více přemýšlet o pořízení vlastního bydlení.

Zlepšující se ekonomická situace, klesající nezaměstnanost a rekordně levné hypotéky jim k tomu dávají možnost.

Unikátní situace na trhu, kdy hypoteční banky stále nabízejí rekordně levné hypotéky a současně ceny nemovitostí zůstávají na nižší úrovni, než před ekonomickou krizí, tak vede k růstu poptávky po novém bydlení. Central Group jako největší domácí rezidenční developer a investor nové bytové výstavby vloni prodal 1 009 bytů za 3,5 miliardy korun, což je meziroční nárůst o téměř pětinu. Je tedy zřejmé, že lidé si stále více uvědomují, že se jim v současné ekonomické situaci vyplatí investovat největší část výdajů domácností do pořízení vlastního bydlení a nikoli je pouze utrácet za nájemné. Výdaje rodin na bydlení dosahují za rok 2015 podle dnes zveřejněných údajů ČSÚ 21,1 procenta (ve velkých obcích ve 4. Čtvrtletí roku dokonce 23,2 procenta) všech výdajů domácností a jsou tak jednoznačně nejvyšší složkou výdajové stránky rodinných rozpočtů.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dvorecký most je komplikovaná stavba.

Řekl ČTK stavbyvedoucí Metrostavu. Více»

Ministerstva se dohodly na rozdělení výnosů z emisních povolenek.

Ministerstva životního prostředí a průmyslu a obchodu našla shodu na rozdělení výnosů z emisních povolenek a vláda by ji dnes měla potvrdit. Vyplývá to z vyjádření ministrů při příchodu na jednání kabinetu. Více»

Škody způsobené mrazem na úrodě vinařů v ČR budou ve stovkách milionů korun.

Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v České republice půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl ČTK prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Více»

Zájem o dřevostavby loni v České republice stagnoval.

Přibývá veřejných staveb. Více»

Zájem o tepelná čerpadla v České republice stagnuje.

Obor jedná se státem o podpoře. Více»

Všechny články a aktuality »»