Provozuje:
Juris Real Estate

SFRB spustil v lednu nový portál s informacemi o bydlení.

16.ledna 2014 byl spuštěn Portál o bydlení, který provozuje Státní fond rozvoje bydlení (dále jen "SFRB"). Jeho cílem je soustředit rozsáhlé množství informací na jednom místě a zajistit jejich členění, strukturu a přehlednost.

SFRB spustil v lednu nový portál s informacemi o bydlení.

autor. JURIS REAL

16.ledna 2014 byl spuštěn Portál o bydlení, který provozuje Státní fond rozvoje bydlení (dále jen "SFRB"). Jeho cílem je soustředit rozsáhlé množství informací na jednom místě a zajistit jejich členění, strukturu a přehlednost.

A to počínaje právními informacemi, až po praktickou poradnu pro každého tak, aby se v tak rozsáhlé problematice mohl zorientovat každý, kdo potřebuje správné informace k bydlení.

"Portál o bydlení je jedním z úkolů Koncepce bydlení ČR, kdy se SFRB stal garantem vytvoření informační platformy, která znamená, že potřebné informace budou dostupné co nejširšímu množství lidí,“ uvedl ke spuštění Portálu náměstek ministra pro místní rozvoj Ing. Miroslav Kalous.

Tyto informace budou členěny a tříděny tak, aby byly přehledné a každý se v nich mohl rychle orientovat. Portál je vytvořen pro intuitivní použití, kdy si návštěvník může vybrat v jaké je pozici je – Nájemník, Majitel či Instituce a k tomu se mu již řadí témata, jež se ho týkají.

Tato část je tzv. „statická“ a znamená, že jsou zde obsaženy informace trvalejšího charakteru, např. vyhlášky, zákony, normy, daně, pojištění apod.

Dynamickou část portálu tvoří Zpravodajství a Nástroje.

Zpravodajství bude přinášet hlavní aktuality na poli bydlení, nejen z pohledu státních podpor, zákonů apod., ale také čerstvé informace z regionů a měst – např. prodej městských bytů, novinky o materiálech, úrokové sazby apod.

V Nástrojích uživatelé naleznou další pomocníky – základní kalkulačky – úvěr, daně, aktivní přehled zákonů s proklikem na platné znění.

Důležitým nástrojem je Poradna, na které spolupracujeme s odborníky a právníky našich partnerů a lidé zde naleznou rychlou, věcnou správnou radu, jak se zachovat v určité situaci.

Pro Portál o bydlení byla ustavena redakční rada, jejímž úkolem je jednak dohlížet nad tématy a jejich zpracováním, ale také aktivně vytvářet obsah.

Členy rady jsou například předseda České společnosti pro bydlení, Mgr. Martin Kroh, předseda Sdružení nájemníků ČR Ing. Milan Taraba, zástupkyně ředitele odboru bytové politiky MMR, Ing. Alexandra Vobořilová a další.

Portál bude přinášet pravdivé a ověřené informace a dokumenty, o které se budou moci jeho uživatelé opřít. Proto na obsahu portálu spolupracují nejenom jednotlivá ministerstva, do jejichž věcné působnosti spadají některé aspekty bydlení, ale také řada institucí, které mají k bydlení vztah.

Jde především o sdružení, asociace, svazy a další neziskové organizace.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»