Provozuje:
Juris Real Estate

SŽDC šetří prodej pozemků v metropoli.

Kupní cena bude vyšší, říká kupující.

SŽDC šetří prodej pozemků v metropoli.

autor. JURIS REAL

Kupní cena bude vyšší, říká kupující.

Cena pozemků v okolí Dejvického nádraží v Praze, které by měla v budoucnu odkoupit od Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) developerská společnost Amádeus Real, bude mnohem vyšší, než je uvedeno v současné smlouvě o budoucí koupi.

ČTK tuto informaci sdělil mediální zástupce společnosti Karel Samec. V registru smluv je uvedena cena 283 milionů korun, podle realitních odborníků, které oslovila Česká televize, se však cena pozemků pohybuje až kolem miliardy korun. SŽDC podmínky smlouvy a její okolnosti prošetřuje.

Kupní smlouvu, která počítá s budoucím prodejem pozemků firmě Amádeus Real v zatím nespecifikovaném termínu, podepsal bývalý šéf železničářů Pavel Surý.

Státní podnik se tehdy přitom rozhodl uzavřít smlouvu s Amádeus Real bez veřejné soutěže. Developerská firma vlastní v okolí těchto pozemků několik nemovitostí.

Podle informací ČTK měla vzájemná dohoda o budoucím prodeji pozemků mimo jiné zjednodušit stavbu rychlodráhy do Kladna se zastávkou na letišti.

Surého nástupce ve funkci generálního ředitele Správy železnic Jiří Svoboda po svém jmenování do funkce zadal právní analýzu smlouvy. K prošetření kontraktu vyzval také ministr dopravy Dan Ťok (za ANO).

Podle Samce chtěla firma jednat o odkupu pozemku již nyní. SŽDC ovšem plánuje pozemek dočasně využít pro zařízení staveniště při plánované výstavbě rychlodráhy Praha - Kladno. "Z tohoto důvodu byla uzavřena smlouva o smlouvě budoucí," dodal.

Podle firmy smlouva počítá s cenou, která by měla odpovídat cenám nemovitostí v okolí a v čase. Cenu by přitom měl určit znalec vybraný státní organizací. To by nemělo nastat dřív, než bude dokončen připravovaný železniční projekt.

Jsme přesvědčeni, že zájmy SŽDC nebyly uzavřením smlouvy o smlouvě budoucí jakkoliv poškozeny, a očekáváme že k tomuto závěru dospěje i šetření ministerstva dopravy," dodal Samec.

Šetření SŽDC by mělo být hotovo do konce měsíce října. Studie by měla zodpovědět okolnosti vzniku smlouvy a také případná řešení pro státní organizaci při dalším nakládání s pozemky.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»