Provozuje:
Juris Real Estate

Schvalování širších pravomocí České národní banky v PS se opět prodlužuje.

Závěrečné čtení vládní předlohy, která má rozšířit pravomoci České národní banky při regulaci poskytování hypoték, se opět prodlužuje. Poslanecký klub opoziční TOP 09 si hned v úvodu dnešní debaty vyžádal hodinovou přestávku na poradu svého klubu.

Schvalování širších pravomocí České národní banky v PS se opět prodlužuje.

autor. JURIS REAL, ČTK

Závěrečné čtení vládní předlohy, která má rozšířit pravomoci České národní banky při regulaci poskytování hypoték, se opět prodlužuje. Poslanecký klub opoziční TOP 09 si hned v úvodu dnešní debaty vyžádal hodinovou přestávku na poradu svého klubu.

Předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO) poté svolal poradu zástupců poslaneckých klubů, aby rozhodli, jak s nastalou situací naloží. Část opozice novelu kritizuje.

Sněmovna dnes ráno nepřistoupila na návrh ODS, aby předlohu vyřadila z pořadu schůze. Neprošel ani návrh Pirátů zařadit ji jako předposlední bod v bloku zákonů ve třetím čtení. Hlavně poslanci ODS a Pirátů ve středu přednášeli rozsáhlé kritické projevy.

Od místopředsedy Sněmovny Vojtěcha Filipa (KSČM) se jim za to dostalo obvinění z obstrukcí.

Opozičním poslancům se nelíbí hlavně dvě navrhovaná ustanovení. Centrální banka by měla dostat zákonnou pravomoc stanovovat parametry pro poskytnutí úvěrů na bydlení. Dosud může vydávat jen doporučení, která nejsou právně závazná, nicméně hypoteční banky se jich drží. Nově se mají rovněž natrvalo rozšířit možnosti jejího obchodování na finančních trzích. Bude moci obchodovat s více právními subjekty a s více instrumenty. Poslanci už tuto možnost schválili loni ve stavu legislativní nouze, ale omezili ji dočasně pouze do konce letošního roku.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»