Provozuje:
Juris Real Estate

Se splácením půjčky či úvěru má problém již každý šestý Čech.

Každý šestý Čech (18 procent), který si vzal půjčku, má podle statistik úvěrové společnosti Profi Credit potíže s jejím splácením. Situace je horší než loni, kdy o odklad splátek žádalo 15 procent Čechů.

Se splácením půjčky či úvěru má problém již každý šestý Čech.

autor. JURIS REAL

Každý šestý Čech (18 procent), který si vzal půjčku, má podle statistik úvěrové společnosti Profi Credit potíže s jejím splácením. Situace je horší než loni, kdy o odklad splátek žádalo 15 procent Čechů.

Slováci si naopak polepšili, potíže se splácením hlásí 16 procent z nich, loni to byla téměř třetina lidí, kteří si půjčili peníze.

Nejčastějšími důvody, kvůli kterým se klienti v České republice dostanou do problémů se splácením, jsou dlouhodobá nemoc, nečekaně vysoké výdaje a ztráta zaměstnání. Na Slovensku je hlavním důvodem problémů se splácením dlouhodobá nemoc.

Nejvíc žádostí o odklad splátek eviduje Profi Credit v lednu, letos této možnosti využila téměř třetina klientů. "Je to dáno především tím, že lidé propadnou předvánočnímu šílenství. Od října do prosince významně roste počet poskytnutých úvěrů. Lidé neodhadnou své finanční možnosti, nakoupí dárky a v lednu či v únoru zjistí, že Ježíšek byl štědřejší," uvedl marketingový ředitel Profi Creditu Ladislav Pavlík. Podle Profi Creditu je ale největší kámen úrazu to, že lidé si půjčku neberou jen na věci, které nezbytně potřebují, a dobře si nespočítají příjmy a výdaje. "Velmi vážné je to, že o odklad splátek žádá desetina lidí už po třech měsících splácení, a to z důvodu napjatého rodinného rozpočtu," upozornil Pavlík. Důležité je, aby lidé při problému okamžitě kontaktovali úvěrového poradce. V žádném přídě není dobré řešit problémy se splácením dalším úvěrem, varoval Profi Credit.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dvorecký most je komplikovaná stavba.

Řekl ČTK stavbyvedoucí Metrostavu. Více»

Ministerstva se dohodly na rozdělení výnosů z emisních povolenek.

Ministerstva životního prostředí a průmyslu a obchodu našla shodu na rozdělení výnosů z emisních povolenek a vláda by ji dnes měla potvrdit. Vyplývá to z vyjádření ministrů při příchodu na jednání kabinetu. Více»

Škody způsobené mrazem na úrodě vinařů v ČR budou ve stovkách milionů korun.

Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v České republice půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl ČTK prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Více»

Zájem o dřevostavby loni v České republice stagnoval.

Přibývá veřejných staveb. Více»

Zájem o tepelná čerpadla v České republice stagnuje.

Obor jedná se státem o podpoře. Více»

Všechny články a aktuality »»