Provozuje:
Juris Real Estate

Senát Parlamentu přijal pozměňovací návrhy k novele zákona o službách.

Ve čtvrtek 19. března přijal Senát pozměňovací návrhy k novele zákona o službách.

Senát Parlamentu přijal pozměňovací návrhy k novele zákona o službách.

autor. JURIS REAL

Ve čtvrtek 19. března přijal Senát pozměňovací návrhy k novele zákona o službách.

Návrh se vrací k projednání a schválení do Poslanecké sněmovny České republiky.

„Hlavním záměrem této novely, kterou navrhlo Ministerstvo pro místní rozvoj, byla úprava zmocnění k vydání vyhlášky, kterou se stanoví podrobnosti pro rozúčtování nákladů na dodávku tepla a centralizované poskytování teplé vody mezi příjemce služeb. Návrh přijatý Senátem se snaží reagovat na nové okolnosti, které je třeba promítnout do úpravy zákona o službách,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. Novela zákona, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů a nebytových prostorů v domě s byty, obsahuje mimo jiné zmocnění Ministerstva pro místní rozvoj k vydání prováděcího předpisu. Jedná se konkrétně o vyhlášku, kterou se stanoví podrobnosti pro rozúčtování nákladů na dodávku tepla a společnou přípravu teplé vody v domě.

Dalšími důvody k úpravě zákona o službách je především odstranění zbytečné tvrdosti zákona v případě uplatnění pokuty při neplnění povinností poskytovatele služeb nebo příjemce služeb, kdy se zákonem stanovená výše pokuty jeví značně vysoká (100 Kč za každý započatý den prodlení) a zrušení ustanovení o možnosti uplatnění poplatku z prodlení, protože občanský zákoník již nadále s institutem poplatku z prodlení nepočítá a pro případy prodlení s peněžitým plněním upravuje pouze možnost účtovat úrok z prodlení.

Návrh úprav uplatněných v Senátu reaguje na možné budoucí změny týkající se povinnosti instalovat do bytů přístroje registrující dodávku tepelné energie upravené v předpisech Ministerstva průmyslu a obchodu, které je třeba promítnout i do úpravy zákona o službách.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»