Provozuje:
Juris Real Estate

Senioři z Česka se na důchod stěhují k moři.

Němečtí nebo britští senioři se na penzi stěhují do teplých krajin již desítky let. Češi je v poslední době začínají stále více napodobovat.

Senioři z Česka se na důchod stěhují k moři.

autor. JURIS REAL

Němečtí nebo britští senioři se na penzi stěhují do teplých krajin již desítky let. Češi je v poslední době začínají stále více napodobovat.

Počet důchodců, kteří celoročně nebo po část roku žijí v zahraničí, během posledních let totiž výrazně vzrostl.

Britové a Němci si bydlení pořizují především ve Španělsku, Francii a dalších středomořských zemích. Vedle možnosti trávit čas v příjemném podnebí u moře je k tomu často vedou i nižší životní náklady v těchto zemích. Za rostoucím počtem Čechů, kteří si pořizují druhé nebo stálé bydliště v zahraničí, stojí mimo jiné výrazný pokles cen nemovitostí v důsledku celosvětové realitní krize. Například ve Španělsku se ceny od realitního boomu před pěti lety propadly téměř o polovinu. Z údajů, které serveru Novinky.cz poskytla Česká správa sociálního zabezpečení, vyplývá, že během posledních pěti let vzrostl v České republice počet lidí, kteří si nechávají důchod posílat do ciziny o 47 %.

Trend potvrzuje i Jan Rejcha, ředitel realitní společnosti Rellox. „Přibližně 20 % zájemců o koupi zahraničních realit je starší 50 let. Nemalou část z nich tvoří právě lidé, kteří odcházejí do důchodu, nebo se na odchod do důchodu připravují, a rozhodli se pro pořízení domu nebo apartmánu u moře,“ sděluje Rejcha. Češi se ale na důchod nestěhují jen do Středomoří. Mezi oblíbené země patří také sousední Rakousko, Švýcarsko nebo jezerní oblast na severu Itálie. Ze statistik vyplývá, že nemalé procento důchodů vyplácených českým občanům na zahraničí účty míří do Kanady a USA. Podle Rejchy se v tomto případě ale většinou nejedná o lidi, kteří by se sem stěhovali jen na důchod, ale již zde většinou nějaký čas žili. I přesto se můžeme setkat s lidmi, kteří se na penzi chtějí přestěhovat na Floridu nebo třeba do Dominikánské republiky.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Depozitář budoucího Tech. muzea ve Vysokém Mýtě zaplňují historické autobusy.

Do opravené haly, která bude sloužit jako depozitář budoucího Technického muzea ve Vysokém Mýtě, se stěhují historické autobusy. Více»

Stavební veletrhy v Brně poradí s rekonstrukcemi.

Stavební veletrh Brno, Dřevo a stavby a Festival architektury od středy do soboty obsadí dva pavilony brněnského výstaviště. Více»

Banky poskytly v březnu hypotéky za 18 mld. Kč.

To je o půlku více než loni. Více»

Historickým městem roku 2023 se stal Žatec na Lounsku v Ústeckém kraji.

Cena je odměnou za nejlepší využití peněz na obnovu památek z programu ministerstva kultury. Více»

NCOZ stíhá šest občanů kvůli korupci související s obecními byty v Brně.

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu obvinili šest lidí kvůli korupčnímu jednání v souvislosti se správou a hospodařením bytového fondu jedné brněnské městské části. Více»

Všechny články a aktuality »»