Provozuje:
Juris Real Estate

Skiareál San Simone byl odsouzen k zániku kvůli nedostatku financí.

Osud malého střediska však nebyl lhostejný provozovatelům podniků, ale koneckonců ani samotným návštěvníkům, kteří do něj jezdili.

Skiareál San Simone byl odsouzen k zániku kvůli nedostatku financí.

autor. JURIS REAL

Osud malého střediska však nebyl lhostejný provozovatelům podniků, ale koneckonců ani samotným návštěvníkům, kteří do něj jezdili.

Stavba iglú vesničky, která měla být nejdříve vtipem, však přilákala turisty, díky kterým rezort opět ožívá, uvádí agentura AP.

S myšlenkou na vybudování iglú vesničky přišel manažer a vlastník jedné z restaurací v San Simone Davide Midali. Inspiroval se Švédskem, kde něco podobného viděl, ale prvně myšlenku bral jako pouhý vtip. Když začal se stavbou, rozhodli se mu pomoci také čekatelé na azyl, kteří přebývali v přilehlém hotelu. „Když mě někteří z nich viděli, jak vytvářím velké bloky sněhu, rozhodli se přiložit ruku k dílu, abychom dosáhli společného cíle. Iglú den po dni rostla, stavba každého nám zabrala zhruba čtyři dny,“ tvrdí Midali.

Když se lidé z okolí o nové atrakci doslechli, rozhodla se řada z nich skiareál navštívit, což ho postupně přivádí zpět k životu. „Výhled byl takový, že jsme letos měli nadobro zavřít. Pár lyžařů sem přijelo maximálně o víkendech. Ale díky Davidovu nápadu se tenhle problém částečně vyřešil. Lidé se o San Simone zajímají, někteří chtějí v iglú zůstat i přes noc,“ tvrdí šéf lokální turistické organizace Cristian Palazzi. Dodal, že si však nemůže být jistý, zda to do budoucna bude na úplnou záchranu střediska stačit. I tak je to ovšem velký krok, protože nebýt iglú, areál by byl uzavřen už dnes. Od poloviny ledna, kdy se iglú vesnička otevřela, už dorazily stovky lidí. Ubytovat se zde může maximálně 17 lidí. Návštěvníci nicméně pomohli také zdejším podnikům - kavárnám a restauracím, které začaly opět vydělávat.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

V části ČR bude v noci na čtvrtek mráz.

Ten může poškodit kvetoucí stromy. Více»

O letošní úrodě ovoce rozhodnou následující dva týdny.

Čekají se noční mrazíky. Více»

Úpravami podmínek oddlužení by se poslanci měli zabývat až ve středu.

V projednávání sporného vládního návrhu na zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky budou poslanci pokračovat pravděpodobně ve středu místo původně plánovaného dneška. Více»

Výstavba nové tramvajové trati na Václavském nám. začne 29.6.

Stavba nové tramvajové trati v horní polovině pražského Václavského náměstí začne letos 29. června a potrvá tři roky. Tramvaje přes náměstí mezi Vodičkovou a Jindřišskou ulicí nepojedou od tohoto data až do 30. září, tj. tři měsíce. Více»

Všechny články a aktuality »»