Provozuje:
Juris Real Estate

Skiareály zůstanou zavřené.

Vláda připraví kompenzace.

Skiareály zůstanou zavřené.

autor. JURIS REAL, ČTK

Vláda připraví kompenzace.

Lyžařská střediska zůstanou nadále uzavřena, vláda rozhodla o prodloužení stávajících protiepidemických opatření do 22. ledna. Nebude však zamezen příjezd ke skiareálům, jak to zavedlo např. Německo.

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) připravuje speciální program kompenzací pro lyžařské areály. V pondělí by ho chtěl představit vládě. Havlíček to řekl na tiskové konferenci po mimořádném jednání kabinetu.

Havlíček se pokoušel vládě navrhnout variantu, aby se skiareály za určitého systému a podmínek mohly otevřít, respektuje ale rozhodnutí nařízení neuvolňovat, uvedl.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) už ve středu uvedl, že fungování lyžařských areálů nepodpoří. Dodal, že zimní střediska nejsou rozhodně místem, kde by byl omezen sociální kontakt. Střediska mohla být v zimní sezoně zatím otevřena od 18. do 26. prosince.

Provozovatelé skiareálů a zástupci cestovního ruchu ve středeční výzvě vládě požádali o pomoc se zajištěním bezpečnosti na sjezdovkách, kterou sami při omezeném nebo nulovém provozu garantovat nedokážou. Zástupci kabinetu se k tomuto problému nevyjádřili.

"Nepůjdeme cestou německou, která nejenom že zavřela areály, ale dokonce s ohledem na to, co by hrozilo podobně třeba jako v České republice, ještě zamezila příjezd k těm areálům. Chceme, aby turisté, nebo ti, kteří se tam chovají korektně, měli možnost tam dojet, aby měli možnost tam alespoň nějakým elementárním způsobem vyplnit svůj volný čas v rámci pobytu v přírodě," konstatoval Havlíček.

Ohledně kompenzací se Havlíček sejde s premiérem Andrejem Babišem (ANO), ministryní financí Alenou Schillerovou (za ANO) a ředitelem Asociace horských středisek (AHS) Liborem Knotem, aby domluvili specifické podmínky programu náhrad, sdělil dále ministr.

V ČR je podle Havlíčka 450 skiareálů, z toho 150 větších. Svou činností do rozpočtu přinášejí 13 miliard korun ročně, obslouží 2,5 milionu lyžařů a zaměstnávají 45.000 lidí.

"Provozovatelé skiareálů jsou v naprosto specifické situaci, oni mají možnost provozovat areály v jednotkách měsíců, ne-li dokonce týdnů v roce. Musí tím pádem pokrýt náklady na celý rok z toho, co vydělají v těchto dnech," informoval Havlíček.

Ztráta lyžařských areálů do 10. ledna bude podle AHS činit miliardu až 1,2 miliardy korun.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»