Provozuje:
Juris Real Estate

Škodovka má zájem o lukrativní pozemky u kina, které jsou na prodej.

Mladá Boleslav se již dlouho snaží marně prodat pozemek u hlavní silnice od Kosmonos za křižovatkou u kina Forum. Zelená plocha, na které se nacházejí tři panelové domy s čísly 1, 2 a 3, však stále leží ladem.

Škodovka má zájem o lukrativní pozemky u kina, které jsou na prodej.

autor. JURIS REAL

Mladá Boleslav se již dlouho snaží marně prodat pozemek u hlavní silnice od Kosmonos za křižovatkou u kina Forum. Zelená plocha, na které se nacházejí tři panelové domy s čísly 1, 2 a 3, však stále leží ladem.

Nyní se však ve hře nachází několik nabídek. Mezi zájemce patří i místní automobilka.

Mladá Boleslav sdílí naději, že získá až dvě stě milionů korun. Podle primátora Raduana Nwelatiho přišla zatím nejvyšší nabídka, 202 miliony korun s benefity, od společnosti Rezidence Jičínská. „Projekt počítá se stavbou multifunkčního komplexu s administrativními budovami a byty. Zastavěna by měla být plocha na sedmdesáti procentech pozemku, kde by vzniklo skoro 750 parkovacích míst, většinou pod zemí,“ konstatoval primátor, podle kterého nabídka zahrnuje i převod deseti bytů a jednoho nebytového prostoru do majetku města. Sedm set padesát parkovacích míst rovněž pod zemí patří ke druhé nejvyšší nabídce firmy Golenant, která by k částce 142,5 milionu korun věnovala městu dvacet bytů a jeden nebytový prostor v hodnotě 58,5 milionu korun. Dominantou zastavěné plochy, kde by se nacházely i byty, má být výšková administrativní budova. Jen mírně nižší nabídku ve výši 141,3 milionu předložila městu firma Lobos Real Estate. Podle primátora však ve svém administrativním centru s bytovými domy městu žádné benefity nenabízí. Míst na parkování plánuje firma Lobos Real Estate čtyři sta, asi devadesát z nich má přitom být v nadzemních podlažích. Nabídku s nejnižší sumou, přesně 65,1 milionu korun, předložila firma Unimex Group. „Ani ta nám benefity nenabízí, tvrdí ale, že má výhledově zájem řešit lokalitu v místě současného fotbalového stadionu, kde uvažuje o vzniku velkého sportovního multifunkčního centra,“ připomněl Nwelati. Společnost Unimex by chtěla vedle Fóra postavit 162 bytů, administrativní budovu a parkovací stání pro 520 aut, z toho 200 nadzemních.

Do hry před několika dny vstoupila také továrna Škoda. Zastupitele požádala o odklad případného rozhodnutí nejméně o šest až devět měsíců. Firma totiž o odkupu prostranství vedle Fóra uvažuje. „Škodovce bychom samozřejmě velmi rádi vyšli vstříc, je to pro nás strategický a důležitý partner, se kterým úspěšně realizujeme mnoho projektů. Problém ale vidím v tom, že devět měsíců je moc dlouhá doba, a obávám se, že ty velice zajímavé nabídky, které nám byly předloženy, už nemusí za tři čtvrtě roku platit,“ poznamenal boleslavský primátor, podle kterého je možnost získat do městského rozpočtu až dvě stě milionů korun lákavá, protože by je rád použil na rozvoj města. "Verdikt" o mladoboleslavské lokalitě u Fóra přezdívané 1, 2, 3 zatím nepadl a pravděpodobně to ještě nějakou dobu potrvá. V nejbližší době boleslavští zastupitelé rozhodnou, zda svému strategickému partnerovi dají čas na rozmyšlenou. V takovém případě by ale šli do rizika, že město za pozemky o rozloze čtrnáct set metrů čtverečních získá méně finančních prostředků.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»