Provozuje:
Juris Real Estate

Slovenská vláda postaví v Bratislavě nový fotbalový stadion.

Oznámil to slovenský premiér Robert Fico. Národní fotbalový stadion navrhlo bratislavské architektonické studio Cube Design.

Slovenská vláda postaví v Bratislavě nový fotbalový stadion.

autor. JURIS REAL

Oznámil to slovenský premiér Robert Fico. Národní fotbalový stadion navrhlo bratislavské architektonické studio Cube Design.

„Přebíráme na sebe odpovědnost a jsme připraveni vytvořit všechny podmínky na to, aby národní fotbalový stadion v Bratislavě vznikl. Už nám došla trpělivost a už se nemíníme dívat na to, že se o stadionu stále mluví a nic se neděje,“ řekl Fico na tiskové konferenci. Detaily neuvedl, kapacita arény podle něj ale nedosáhne 50 000 diváků. Stadion vyjde na 40 až 45 milionů eur (1,1 až 1,2 miliardy korun) a hotovo by mělo být do dvou let. Fico uvedl, že nový stánek by měl sloužit reprezentačnímu výběru, dále na kulturní akce a také ligovým týmům. Z bratislavských klubů nejvyšší fotbalovou soutěž hraje v současnosti pouze Slovan. Ten by měl podle Fica na výstavbu přispět.

Výstavbu nové arény pro asi 20 000 diváků na místě někdejšího slavného fotbalového stadionu Tehelné pole plánoval původně postavit Kmotrík a stát mu na tento projekt přislíbil dotaci 27 milionů eur (téměř 740 milionů Kč). Kmotrík ale oznámil, že v projektu pokračovat nehodlá. Připomněl, že celý záměr v současnosti prověřuje prokuratura. Ta podle veřejnoprávního rozhlasu zkoumá, zda vydáním územního rozhodnutí pro stavbu nebyl porušen územní plán, který lokalitu Tehelné pole vyhradil na sportovní účely a nikoliv na byty a kanceláře, které tam investor spolu se stadionem plánoval postavit. Fico řekl, že zmiňované komerční prostory součástí areálu nebudou a že lokalita je připravena na výstavbu. Původní stadion Tehelné pole byl mezitím zbourán a na místě již proběhly výkopové práce.

Bratislava v současnosti nemá moderní fotbalovou arénu. Slovan hraje domácí zápasy na technicky zastaralém stadionu Pasienky, kde se klub představil i v zápasech Evropské ligy.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»