Provozuje:
Juris Real Estate

Sněmovní výbor přerušil projednávání legislativní novely stavebního zákona.

Sněmovní výbor pro veřejnou správu přerušil projednávání vládní novely stavebního zákona, která má především umožnit sloučení územního a stavebního řízení i řízení o posuzování vlivu staveb na životní prostředí.

Sněmovní výbor přerušil projednávání legislativní novely stavebního zákona.

autor. JURIS REAL

Sněmovní výbor pro veřejnou správu přerušil projednávání vládní novely stavebního zákona, která má především umožnit sloučení územního a stavebního řízení i řízení o posuzování vlivu staveb na životní prostředí.

Členové výboru budou mít nyní měsíc čas na podávání svých pozměňovacích návrhů, výbor se jimi bude zabývat na začátku února.

Na konec ledna se ve Sněmovně k novele uskuteční i seminář.

Poslanci budou mít možnost předkládat pozměňovací návrhy do 16. prosince a ministerstvo pro místní rozvoj jim dá své stanovisko do 13. ledna.

Předlohou se má zabývat také hospodářský výbor a výbor pro životní prostředí. Ve sněmovním systému už se k ní objevilo šest pozměňovacích návrhů. Ministryně Karla Šlechtová (za ANO) poslancům řekla, že není schopna předjímat, kolik pozměňovacích návrhů se sejde, a připomněla, že k novému zákonu o zakázkách se jich sešlo asi 400.

Novela má podle ministerstva přinést zjednodušení ve všech etapách přípravy a realizace staveb. Do takzvaného koordinovaného povolovacího řízení by se mělo sloučit nyní oddělené uzemní řízení, stavební řízení i posuzování vlivu na životní prostředí (EIA).

To má podle ministerstva výrazně urychlit povolování staveb. Taková stavba bude jedním úředním rozhodnutím současně umístěna i povolena.

Sloučené řízení však nebude povinné; investor si bude moci vybrat, zda ho chce využít, nebo zda bude postupovat podle dosavadní právní úpravy.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»