Provozuje:
Juris Real Estate

Sněmovní vyšetřovací komise k otravě v Bečvě možná ustavena nebude

Sněmovní vyšetřovací komise k loňské ekologické havárii na Bečvě, kterou iniciovala opozice, možná vytvořena nebude. Sněmovna včera odmítla dokončit projednávání vzniku komise, kterým se začala zabývat ve středu.

Sněmovní vyšetřovací komise k otravě v Bečvě možná ustavena nebude.

autor. JURIS REAL, ČTK

Sněmovní vyšetřovací komise k loňské ekologické havárii na Bečvě, kterou iniciovala opozice, možná vytvořena nebude. Sněmovna včera odmítla dokončit projednávání vzniku komise, kterým se začala zabývat ve středu.

Proti ustavení komise se kromě vládních ANO a ČSSD stavěli komunisté, kteří vládu podporují a spolu mají v dolní komoře většinu.

Opozice iniciovala vznik komise zejména kvůli tomu, že původce otravy Bečvy kyanidem není ani po půl roce vyšetřování znám. Znalec Jiří Klicpera, který má vypracovat pro policii posudek, opakovaně požádal o delší lhůtu.

Stejně jako ministr životního prostředí a místopředseda ANO Richard Brabec vyloučil, že by původcem otravy byla chemička Deza z holdingu Agrofert.

Odpůrci komise argumentovali zejména skutečností, že by zasahovala do dosud neukončeného vyšetřování a že by její činnost nic nepřinesla.

Podle předsedy lidovců Mariana Jurečky by komise měla by vyhodnotit postup státních orgánů a jejich případná procesní pochybení či liknavost. Měla by též vyvodit případnou trestní odpovědnost.

Ekologická havárie zasáhla Bečvu v úseku pod Valašským Meziříčím na Vsetínsku až po Přerov. Jedovaté látky do vody unikly loni 20. září, podle odborníků poškodily celý vodní biotop a podmínky pro všechny na vodu vázané organismy asi na 40 kilometrech toku.

Do kafilerie odvezli rybáři přes 40 tun ryb.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»