Provozuje:
Juris Real Estate

Soudní exekutor chce po letech ocenit a prodat Krejčířovu vilu.

Soudní exekutoři požádali Krejčířovu advokátku o prohlídku slavné vily v Černošicích u Prahy. Po letech totiž padla významná právní překážka, vila už není „zablokovaná“ pro účely trestního řízení.

Soudní exekutor chce po letech ocenit a prodat Krejčířovu vilu.

autor. JURIS REAL

Soudní exekutoři požádali Krejčířovu advokátku o prohlídku slavné vily v Černošicích u Prahy. Po letech totiž padla významná právní překážka, vila už není „zablokovaná“ pro účely trestního řízení.

Schyluje se tak k její dražbě, nejdřív ji však musí znovu ocenit soudní znalec.

„V exekuci došlo k výraznému posunu. V trestním řízení bylo zrušeno zajištění pro případný trest propadnutí majetku dlužníka,“ vysvětlila mluvčí exekutorské komory Petra Báčová. „Nyní se plánuje prohlídka vily, aby mohla být oceněna. Exekutor již požádal právního zástupce dlužníka o zpřístupnění nemovitých věcí,“ dodala. Podle Báčové exekutoři berou černošickou vilu jako majetek ve společném vlastnictví manželů, ačkoli v katastru nemovitostí je napsaná pouze na Krejčířovu manželku Kateřinu. Ta žije s manželem v Jihoafrické republice. V České republice není za nic odsouzena, i když byla dříve trestně stíhána za praní špinavých peněz. Krejčířová by se tak stále ještě teoreticky mohla vrátit a do vily nastěhovat, kdyby chtěla. Exekutoři ještě musí počkat na verdikt odvolacího soudu, který bude rozhodovat o žalobě na vyřazení vily z exekuovaného majetku. Je to však nejspíše jen formalita, první instance totiž už žalobu zamítla.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

PČR prověřuje možné vydírání členů výběrové komise k trase metra D.

Pražská policie prověřuje na základě trestního oznámení dopravního podniku hlavního města možný pokus o vydírání členů hodnoticí komise v tendru na stavbu druhého úseku metra D. Na dotaz ČTK to uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Více»

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Všechny články a aktuality »»