Provozuje:
Juris Real Estate

Soudním exekutorům se nevyplatí pracovat.

První z nich s vymáháním pravomocných a vykonatelných pohledávek končí.

Soudním exekutorům se nevyplatí pracovat.

autor. JURIS REAL

První z nich s vymáháním pravomocných a vykonatelných pohledávek končí.

První exekutoři končí, vymáhání dluhů se jim nevyplatí. Od počátku roku se do exekutorského důchodu chystá nebo již odešlo deset exekutorů.

Minimálně polovinu z nich k odchodu donutilo snižování odměn, za kterým stojí ministr spravedlnosti Robert Pelikán.

Podle ministra vydělávají exekutoři zbytečně moc, v průměru 350 tisíc korun. Exekutoři ale označují propočty za zmanipulované. Kvůli opatření by mohla časem skončit většina ze 150 exekutorských úřadů.

„Exekutorova práce je náročná a někdy i nebezpečná. Odpovídá za škodu celým majetkem, hrozí mu vysoké pokuty, pokud on nebo jeho pracovníci udělají chybu. Musí být i dobrý manažer, zaměstnává často desítky lidí. Je naivní myslet si, že to vše bude dělat za 30 tisíc hrubého," tvrdí dnes už bývalý exekutor Michal Rudý, který skončil s vymáháním dluhů ke konci července.

„Jsou demotivovaní, protože mají obrovskou zodpovědnost. A pak ještě slyší, že vydělávají moc. V takové situaci se exekutoři raději rozhodnou skončit," souhlasí Pavla Fučíková, prezidentka Exekutorské komory.

Poklesu počtu exekutorů se obávají i banky. „Razantní úbytek exekutorských úřadů coby logický důsledek redukce odměny soudních exekutorů by pravděpodobně měl značně negativní dopad na vymahatelnost pohledávek," souhlasí Karel Suchý, specialista úvěrových rizik České spořitelny.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

PČR prověřuje možné vydírání členů výběrové komise k trase metra D.

Pražská policie prověřuje na základě trestního oznámení dopravního podniku hlavního města možný pokus o vydírání členů hodnoticí komise v tendru na stavbu druhého úseku metra D. Na dotaz ČTK to uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Více»

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Všechny články a aktuality »»