Provozuje:
Juris Real Estate

Společnost Huawei otevřela v Bruselu centrum kybernetické bezpečnosti.

Čínská společnost Huawei, která aktuálně čelí obvinění Spojených států, že její produkty by mohl Peking využívat ke špionáži, otevřela v Bruselu středisko kybernetické bezpečnosti.

Společnost Huawei otevřela v Bruselu centrum kybernetické bezpečnosti.

autor. JURIS REAL

Čínská společnost Huawei, která aktuálně čelí obvinění Spojených států, že její produkty by mohl Peking využívat ke špionáži, otevřela v Bruselu středisko kybernetické bezpečnosti.

Huawei si chce získat evropské vládní představitele a bojovat proti tvrzením USA, že její zařízení představuje riziko pro národní bezpečnost, píše agentura AP. Činnost firmy Huawei aktuálně západní vlády pečlivě zkoumají kvůli jejím vztahům s čínskou vládou a kvůli obvinění ze špionáže, které společnost ale popírá. Spojené státy vyzvaly své spojence, aby technologie firmy nepoužívali. Huawei je největším světovým výrobcem telekomunikační infrastruktury pro sítě nové generace 5G. Nová laboratoř v belgické metropoli má firmě pomoci Evropu přesvědčit o její důvěryhodnosti. Podobné centrum firma otevřela v listopadu v Bonnu a financuje britské vládní zkušební středisko, které bylo otevřeno v roce 2010.

Společnost Huawei uvedla, že bruselské centrum bude platformou, kde mohou vládní agentury, odborníci, průmyslová sdružení a standardizační organizace spolupracovat na kybernetické bezpečnosti a kde bude možné vyzkoušet síťové zařízení společnosti. To zahrnuje i přístup k "tomu nejcennějšímu, zdrojovému kódu Huawei", řekl novinářům John Suffolk pověřený ve společnosti otázkou globální bezpečnosti. Jak ale konstatoval výzkumný pracovník univerzity v Oxfordu Lukasz Olejnik, "jednoduchý audit zdrojového kódu, který se provádí v omezené kapacitě a pouze v malém uzavřeném zařízení, nemusí stačit k tomu, aby stanovil skutečnou úroveň bezpečnosti a rozhodně ne její rozsah. Je to však pěkná demonstrace otevřenosti."

Evropa je pro Huawei po Číně největším trhem a firma doufá, že tam bude v budování 5G sítí hrát klíčovou roli. Západ se obává, že čínský zákon o počítačové bezpečnosti vyžaduje, aby společnost spolupracovala se zpravodajskou službou země. Huawei ale opět zdůraznila, že nikdy nebyla požádána, aby předala citlivé informace, a pokud by o to požádána byla, odmítla by. Evropští spojenci se zdráhají přijmout v kauze Huawei přístup Spojených států. Představitelé Británie a Německa dali najevo, že na celoplošný zákaz zařízení Huawei nepřistoupí. Německo poukázalo na to, že "přímé vyloučení určitého výrobce z rozšíření sítí 5G není v této době právně možné a ani není v plánu". Český Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) loni označil technologie čínských společností Huawei a ZTE, které používají i česká ministerstva a mobilní operátoři, za bezpečnostní riziko. Varování NÚKIB před technologiemi zmíněných firem se týkalo systémů zařazených do tzv. kritické informační infrastruktury, případně významných informačních systémů. Na základě varování NÚKIB některé státní instituce omezily používání produktů firem a třeba Generální finanční ředitelství vyřadilo Huawei z tendru za půl miliardy korun na portál Moje daně.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»