Provozuje:
Juris Real Estate

Společnost Skanska koupila v Karlíně parcely.

Plánuje stavbu 533 bytů.

Společnost Skanska koupila v Karlíně parcely.

autor. JURIS REAL

Plánuje stavbu 533 bytů.

Skanska Reality koupila od společností Karlín Group a Ungelt Partners rezidenční projekt River Gardens Východ v Karlíně, kde má vyrůst 533 bytů. Projekt už má vydané územní rozhodnutí, nyní se řeší stavební povolení.

Developer chce první byty začít prodávat už letos na konci roku, informovala Eva Keřková ze Skanska Reality. Cenu transakce nebudou firmy zveřejňovat. „Předpokládaných 533 bytů v Thámově ulici by mělo jít postupně do prodeje v šesti na sebe navazujících etapách. První etapu projektu River Gardens Východ plánujeme uvést na trh již na přelomu 2015 a 2016,“ prohlásila generální ředitelka Skanska Reality Naďa Ptáčková. Bez bližších podrobností dodala, že je nyní Skanska v poslední fázi jednání u jednoho dalšího projektu. Smlouvu o koupi by mohly obě strany uzavřít v řádu týdnů. Karlín Group chce získané peníze využít na přípravu jiných projektů. „Umožní nám soustředit se na přípravu několika našich nových multifunkčních projektů v Karlíně a Holešovicích a nové rezidenční čtvrti v Modřanech, která zahrnuje přibližně 700 nových bytů a potřebnou občanskou vybavenost,“ podotkl prezident Karlín Group Serge Borenstein.

Skanska v posledních dvou letech na území Prahy koupila dva nové rezidenční projekty. Od společnosti Pražská správa nemovitostí získala bytový dům V Zahrádkách v Praze 3 na Jarově, který uvedla na trh loni v květnu. Druhým projektem, jenž developer koupil od společnosti Orco Property Group, jsou Terasy Strašnice v Praze 10 - Strašnicích. Zahájit prodej bytů Skanska Reality plánuje v polovině letošního března.

Stále 600 nových bytů v nabídce

Další projekty má developer vyhlédnuté. „Na nákup nových projektů máme vyčleněné řádově stovky milionů korun. V centru našeho zájmu jsou zejména projekty v širším centru Prahy s dobrou dopravní dostupností a občanskou vybaveností s řádově stovkami bytů,“ uvedla Ptáčková s tím, že by v nabídce chtěli mít neustále okolo 600 nových bytů. Trh s novými byty v Praze v poslední době výrazně ožívá. Podle společné statistiky společností Ekospol, Trigema a Skanska Reality lidé loni v Praze koupili 5 950 nových bytů, což je meziročně o 18,6 procenta více. Tohoto trendu se snaží využít všichni hráči na trhu, kteří postupně představují i takové projekty, které dříve kvůli krizi odložili. Největší developeři pokračují v masivním nákupu vhodných pozemků, například Central Group minulý týden oznámil, že má na jejich nákupy letos připraveno 1,5 miliardy korun.

Skanska Reality patří mezi pět největších developerů na pražském trhu. Loni prodala celkem 402 nových bytů, což bylo meziročně o 28 procent více. Aktuálně má developer v nabídce 306 nových bytů v šesti pražských projektech. Letos společnost chce mít v nabídce zhruba 800 bytů v osmi projektech. Za osmnáct let na trhu postavila na 7 000 nových bytů. Společnost patří do skupiny Skanska.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»