Provozuje:
Juris Real Estate

Spolky žádají náhradu škody po otrávené Bečvě podle zákona o ekologické újmě.

Organizace Arnika, Český rybářský svaz a spolek Vsetínské fórum podaly k ČIŽP žádost, aby v souvislosti s řešením nápravy škod po loňské ekologické havárie na Bečvě postupovala podle zákona o předcházení ekologické újmě.

Spolky žádají náhradu škody po otrávené Bečvě podle zákona o ekologické újmě.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Organizace Arnika, Český rybářský svaz a spolek Vsetínské fórum podaly k ČIŽP žádost, aby v souvislosti s řešením nápravy škod po loňské ekologické havárie na Bečvě postupovala podle zákona o předcházení ekologické újmě.

Sdružení si od žádosti slibují, že se tím zvýší tlak na hledání viníka, uvedl na tiskové konferenci Jindřich Petrlík z Arniky.

Viník je zatím neznámý, policie se po obdržení znaleckého posudku případem stále zabývá.

Podle Arniky inspekce řeší následky havárie, která loni v září postihla Bečvu mezi Valašským Meziříčím na Vsetínsku a Přerovem a zahynulo při ní přes 40 tun ryb, podle vodního zákona, čímž chybuje.

Postupovat má podle zákona o ekologické újmě a o její nápravě, kdy k zahájení řízení o uložení nápravného opatření stačí podezření na vznik ekologické újmy, uvedli zástupci spolku.

V případě, že viník není znám, má Česká inspekce životního prostředí podle nich ihned zajistit nezbytná nápravná opatření, která zaplatí ze státního rozpočtu.

Finanční náklady pak ponese pachatel, jakmile bude odhalen.

Advokát Michal Bernard, který spolky zastupuje, na konferenci uvedl, že inspekce životního prostředí bude muset na základě uvedené žádosti zahájit řízení a jako účastníky řízení vzít všechny potenciální pachatele. Řízení by mělo být podle něj paralelní s policejním vyšetřováním otravy Bečvy.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»