Provozuje:
Juris Real Estate

Stát připravuje souhrnné kompenzace, konstatovala Schillerová.

Stát připravuje pro podnikatele souhrnný kompenzační program COVID 21, postaven by měl být na propadu jejich příjmů. Program by měl nahradit všechny současné programy COVID.

Stát připravuje souhrnné kompenzace, konstatovala Schillerová.

autor. JURIS REAL, ČTK

Stát připravuje pro podnikatele souhrnný kompenzační program COVID 21, postaven by měl být na propadu jejich příjmů. Program by měl nahradit všechny současné programy COVID.

V diskusním pořadu televize Prima Partie tyto informace sdělila ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Pro podniky, které na pomoc nedosáhnou, pak zvažuje ještě doplňkový záchytný program.

Vedle toho by měl dál fungovat také tzv. kompenzační bonus pro firmy a program Antivirus.

V současné době je řada kompenzačních programů COVID, které jsou rozlišeny podle jednotlivých oborů. Jde např. o programy pro restaurace, ubytovací zařízení sport, školy v přírodě a další.

Současné fungování kompenzačních programů v televizní diskusi kritizoval předseda opoziční KDU-ČSL Marian Jurečka. Podle jeho názoru mnohé firmy na příspěvky čekají příliš dlouho. Pro některé je podle něj navíc složité vůbec na kompenzace dosáhnout, zejména u podniků se specifickým druhem podnikání, pro něž neexistuje konkrétní program.

"Mělo by se to celé zjednodušit," vyzval vládu. Navrhl, že by se při vyměřování kompenzací mělo vycházet např. z údajů v systému EET. "Uznali jsme, že není možné mít takové množství programů, na které někdo dosáhne, a někdo ne," uvedla Schillerová. Její ministerstvo se proto dohodlo s ministerstvem průmyslu a obchodu (MPO) na vytvoření nového kompenzačního programu COVID 21. Ten by měl nahradit současné programy, které postupně skončí. "Postaven bude na propadu příjmů, o přesné podobě ale ještě nemáme jasno. Chceme to přizpůsobit tomu, jak je postaven kompenzační bonus," poznamenala ministryně.

Vedle toho stát na základě návrhu opozice uvažuje ještě o záchytném programu pro podnikatele, kteří z různých důvodů nedosáhnou na pomoc podle podmínek nového souhrnného programu. Schillerová o tom jedná s ministrem průmyslu, obchodu a dopravy Karlem Havlíčkem (za ANO).

V platnosti by měly zůstat také program Antivirus, který primárně slouží pro nahrazování mzdy zaměstnancům ze zavřených nebo omezených provozů, a tzv. kompenzační bonus.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»